← Altres notícies

Els quatre centres del Consorci Hospitalari de Vic seran durant dos dies punts de recollida del Banc dels Aliments

El Consorci Hospitalari de Vic, conscient de les necessitats bàsiques que afecten a moltes famílies d’Osona ha posat en marxa una campanya perquè professionals i usuaris demostrin el seu esperit solidari col·laborant amb el Banc dels Aliments que lideren la Creu Roja i Càritas, amb el suport de l’Ajuntament de Vic. Durant el dijous i divendres (24 i 25) d'aquesta setmana s’instal·laran un total de cinc punts de recollida als diferents centres assistencials que gestiona el CHV.

El passat divendres van presentar públicament aquesta acció la Dra. Isabel Ramon, directora d’àmbit Ambulatori i Serveis Social del CHV; Gràcia Ferrer, regidora de Salut i Cooperació al Desenvolupament de l’Ajuntament de Vic; Miquel Riera, de Càritas Arxiprestal de Vic i Joaquim Vivas, de la Creu Roja.

Els aliments que es recomana lliurar a l’Hospital General de Vic, Osona Salut Mental, Clínica de Vic i Hospital Sant Jaume de Manlleu són llet, oli, patates, farina, formatgets, galetes, llaunes (tonyina, sardines i tomàquet), arròs, llegums i pasta. Les aportacions es podran fer de les 8 del matí a les 8 del vespre. A l’Hospital General, atès l’important fluxe de visitants, hi haurà dos punts de recollida, un dels quals serà al vestíbul principal i un altre a l’àrea de consultes externes, a la planta baixa.

La iniciativa de promoure aquesta campanya a favor del Banc dels Aliments, s’emmarca en la política de responsabilitat social del Consorci Hospitalari de Vic que des de fa anys té definides diferents línies d’actuació, una de les quals amb organitzacions solidàries que treballen al territori.

Els objectius del Banc dels Aliments
- Atendre a totes les persones que estiguin en situació de risc d’exclusió social.
- Procurar estar a prop de les persones, treballant des de la comunitat i amb l’impuls del voluntariat com a eix vertebrador de les accions que es duen a terme
- Combatre el malbaratament d’excedent alimentari en benefici de persones en situacions de marginació

Qui autoritza a ser usuari del Banc dels Aliments
El personal que compta amb l’autorització per a donar d’alta o baixa als usuaris són els professionals de Serveis Socials dels ajuntaments adscrits al programa o de Càritas arxiprestal de Vic.

La importància del voluntariat
El Banc dels Aliments considera molt important disposar de voluntaris que facilitin la recollida, conservació i distribució dels productes. Les persones que vulguin cooperar només han de posar-se en contacte amb Creu Roja (tel. 93 885 62 62 o Càritas arxiprestal  (tel. 93 885 16 42)