RSS

Notícies

La perspectiva de gènere i la malaltia renal crònica centraran la 18a Jornada de l’Associació Catalana d’Infermeria Nefrològica

L'ACIN celebrarà, el 14 de desembre, una nova edició de la seva jornada anual, enguany organitzada pel CHV amb el suport del grup de recerca M3O i la UVic-UCC. La trobada reunirà professionals de l'àmbit de la salut de diferents institucions per parlar de la malaltia renal crònica i actualitzar coneixements sobre la pràctica diària de la Infermeria nefrològica.

+ informació "La perspectiva de gènere i la malaltia renal crònica centraran la 18a Jornada de l’Associació Catalana d’Infermeria Nefrològica"

Retorna a Osona la gestió del Servei d'Atenció Domiciliària

El dia 1 de desembre es farà efectiu el canvi d'empresa prestadora del Servei d'Atenció Domiciliària (SAD) a la comarca. Després de la finalització del contracte amb l'empresa actual Fundació S21, el Consorci d'Osona de Serveis Socials (COSS) ha delegat la gestió del SAD Osona a la Fundació Assistencial d'Osona (FADO).

+ informació "Retorna a Osona la gestió del Servei d'Atenció Domiciliària"

Jornada sobre Cronicitat a la Catalunya Central

Una norantena de persones van assistir, aquest mes de novembre, a la segona trobada anual del Grup de Recerca en Cronicitat de la Catalunya Central (C3RG), un grup integrat per professionals del CHV, la FHSC i l’HSJM, així com d'altres centres i institucions. La trobada va oferir als assistents un cicle de ponències sobre experiències i nous reptes en l'atenció a persones fràgils en diferents àmbits assistencials.

+ informació "Jornada sobre Cronicitat a la Catalunya Central"

Vic acull la trobada anual de comissions docents de formació sanitària especialitzada

La 19a Jornada de la Xarxa de Comissions de Docència de Catalunya tindrà lloc, aquest dijous 1 de desembre, a l'edifici El Sucre i comptarà amb tres taules de debat sobre els valors dels residents, la capacitat formativa del sistema de salut català i la capacitat d'atracció territorial.

+ informació "Vic acull la trobada anual de comissions docents de formació sanitària especialitzada"

La infermera referent: un nou rol per millorar l’Hospitalització

El 21 de novembre, l'Hospital Universitari de Vic va incorporar a les unitats d'Hospitalització la figura de la infermera referent, una professional clau per gestionar tots els processos assistencials i de cures, des de l'ingrés fins a l'alta, així com aspectes de mentoria, seguretat o docència. Aquest nou perfil també s’ha integrat aquestes setmanes en el dia a dia de l'Hospital Universitari de la Santa Creu de Vic i l’Hospital Sant Jaume de Manlleu.

+ informació "La infermera referent: un nou rol per millorar l’Hospitalització"

La segona Jornada entre centres sanitaris i universitaris de la Catalunya Central reivindica la importància de la docència

Un centenar de professionals sanitaris, docents i estudiants de Medicina van participar divendres a Berga a la II Jornada entre centres sanitaris i universitaris de la Catalunya Central, una trobada per a l’intercanvi de coneixements i d'experiències a l'entorn de l'àmbit assistencial, docent i de recerca.

+ informació "La segona Jornada entre centres sanitaris i universitaris de la Catalunya Central reivindica la importància de la docència"