← Altres notícies

Antoni Molas pren possessió com a president del Consorci Hospitalari de Vic

Aquest dimarts ha tingut lloc l'acte institucional de relleu a la presidència del Consorci Hospitalari de Vic, amb la participació de la directora del Servei Català de la Salut Gemma Craywinckel.

El jurista vigatà Antoni Molas ha pres possessió aquesta tarda com a sisè president del Consorci Hospitalari de Vic. L'acte oficial de relleu s'ha celebrat a porta tancada a la Clínica de Vic -amb les restriccions d'aforament marcades per la pandèmia- però s'ha pogut seguir públicament en format telemàtic.

La sessió -que ha servit per oficialitzar i donar la benvinguda al president entrant i per acomiadar el president sortint Jaume Portús- ha comptat amb la participació de la directora del Servei Català de la Salut (CatSalut), Gemma Craywinckel; els membres del Consell de Govern del CHV; i el gerent Dr. Pere Soley.

Després de la lectura de la resolució del nomenament d'Antoni Molas com a nou president del Consell de Govern, han tingut lloc els parlaments. La directora del CatSalut ha agraït les facilitats que els dos presidents han posat per al relleu i ha subratllat la importància que les presidències dels òrgans de govern de les institucions sanitàries sigui encapçalades "per persones del territori, amb mirada holística, que treballin per la integració de la institució en la societat i en el món local".

En el seu torn de paraula, Portús ha fet un breu recorregut pels seus 10 anys de mandat i ha regalat unes emotives paraules a les persones que formen i han format part del CHV, així com a totes les associacions, entitats i empreses que ha contribuït a fer créixer la institució. Referint-se a l'equip de professionals, ha fet constar que "cal reconèixer el seu esperit de servei, la seva vocació i el seu treball. Ells són l'exemple que enalteix els valors que dignifiquen la institució". Així mateix, ha volgut destacar també "la solidaritat d'una comarca amb la mà estesa, sempre disposada a ajudar". Per últim, ha agraït la confiança per l'encàrrec que se li va atorgar quan va ser nomenat el maig del 2011: "El meu pas per l'hospital m'ha ensenyat quelcom que no es troba en els manuals. Em sento honorat d'haver pogut presidir un Consell de Govern que ha vetllat per una governança propera als professionals, per escoltar els seus neguits i preocupacions, buscant aquella entesa que afavoreix el bon clima en el treball. He aprés igualment el reconfort i el privilegi suposa servir els altres. No cal dir que l'objectiu principal sempre ha estat el de vetllar per la bona assistència als usuaris, amb un grau de qualitat que dia rere dia no deixa de millorar".

Tot seguit, el recent nomenat president Antoni Molas ha expressat que "es va sentir molt honorat quan Salut el va proposar" pel fet d'assumir el lideratge d'una institució que està "molt ben posicionada i considerada i que està fent una molt bona gestió". És conscient que assumeix "una responsabilitat molt gran en un moment complex" però està segur que amb el recolzament de tots el procés d'adaptació serà fàcil.

Per acabar, els dos presidents s'han intercanviat les cadires i Molas ha lliurat a Portús el guardó institucional del CHV, una insígnia que s'entrega a les persones o entitats que han esdevingut capitals per a la institució.

Jaume Portús, president sortint; i Antoni Molas, president entrant del CHV
Acte institucional de relleu a la presidència del Consorci Hospitalari de Vic
Antoni Molas ha lliurat a Jaume Portús el guardó institucional del CHV