← Altres notícies

Acaba un curs referent en malalties cròniques que ha millorat la formació de 26 metges i infermeres

26 professionals de la salut, entre metges i infermeres, han acabat un curs d’alt nivell per millorar l’atenció a persones afectades per malalties cròniques que s’ha portat a terme, des del novembre passat a la Universitat de Vic per iniciativa del Consorci Hospitalari de Vic, el Pla Director de Malalties de l’Aparell Respiratori i la FORES.

A l’acte de cloenda, celebrat fa uns dies, es va posar de manifest la importància i el reconeixement d’aquest innovador curs davant una problemàtica de gran interès per al sector de la salut, ja que un segment molt important d’usuaris del sistema de salut són malalts crònics amb edat avançada i amb diverses patologies. Van intervenir Alba Brugués, de l’Insitut Català de la Salut; Rafael Toribio, director assistencial del CHV; Joan Escarrabill, de l’Institut d’Estudis de la Salut i Josep Terradellas, de la Universitat de Vic.

La conferència de cloenda la va pronunciar el Dr. Joan Escarrabill, pneumòleg, de l’Institut d’Estudis de la Salut de la Generalitat que va avançar la necessitat de canvis, tant de tipus personal, com de les organitzacions de la salut, per fer front als nous reptes que es plantegen.