← Altres notícies

Els centres del CHV recuperen la restricció d’acompanyants i accessos

Les noves mesures, que s'implantaran a partir de dilluns 26 de juliol, tenen per objectiu minimitzar el risc de contagi provinent de persones que puguin ser portadores del SARS-CoV-2, així com extremar la protecció entre els pacients i els professionals sanitaris.

Els centres del Consorci Hospitalari de Vic recuperaran a partir de dilluns 26 de juliol algunes mesures restrictives en l'accés a les seves instal·lacions per evitar que es puguin produir contagis provinents de l'exterior.

Control d'accessos

A partir d'aquest dilluns, tornaran a estar operatius els controls d'accessos dels diferents centres: Hospital Universitari de Vic (porta principal, Urgències i Consultes Externes), la Clínica de Vic (edifici B), Osona Salut Mental i Hospital Sant Jaume de Manlleu.

Accés d'acompanyants

Es recupera la restricció d'acompanyants tant a les plantes d'Hospitalització com a la resta d'àrees dels centres hospitalaris. Només podrà entrar un acompanyant que certifiqui que està vacunat o que ha passat la COVID-19 en els darrers sis mesos.

Atenció Ambulatòria

Les persones que tinguin programada una visita amb l'especialista a Consultes Externes, que s'hagin de realitzar una prova o que vagin a un Hospital de Dia, hauran de venir sols. Només es permetrà disposar d'un acompanyant en el cas de pacients pediàtrics o en situació de dependència.

Hospitalització i Cirurgia Major Ambulatòria

L'accés d'acompanyants a Hospitalització tornarà a estar restringit, excepte en situacions especials (infants hospitalitzats, parteres, persones dependents i persones que es trobin en situació de final de vida).

A les unitats d’Hospitalització podrà accedir a les plantes un únic acompanyant -sempre la mateixa persona- que certifiqui que ha estat vacunat contra la COVID-19 o que demostri que ha passat la malaltia en els últims sis mesos. El mateix succeix amb els pacients que ingressin per Cirurgia Major Ambulatòria.

Urgències i UCI

L'accés d'acompanyants a les àrees d'Urgències també quedarà restringit i només es permetrà disposar d'un acompanyant en el cas de pacients pediàtrics o en situació de dependència. Pel que fa a l'UCI, les visites seran a dies alterns i es permetrà augmentar la presència d'acompanyants en aquelles situacions que l'equip valori com a necessàries.

Hospital Sant Jaume de Manlleu

Totes les persones que vulguin visitar els seus familiars a l'Hospital Sant Jaume de Manlleu i a la Residència Aura hauran de certificar la vacunació contra la COVID-19. A més, també caldrà realitzar un test ràpid d'antígens (TAR). Si el resultat del TAR és positiu, caldrà suspendre l'entrada.

Osona Salut Mental

Es farà un control a la porta de l'edifici principal i només podran accedir al centre els pacients que s'hagin de visitar.

En tots els casos, els acompanyants hauran de complir amb les mesures de prevenció sanitàries, com ara l'ús de mascareta i la distància de seguretat. Les noves mesures tenen l'objectiu minimitzar el risc de contagi provinent de persones que puguin ser portadores del SARS-CoV-2, però que siguin asimptomàtiques, així com extremar la protecció entre els pacients i els professionals sanitaris.