← Altres notícies

Els infants ingressats a l'Hospital Universitari de Vic podran veure gratuïtament pel·lícules de qualitat i en català

El Consorci Hospitalari de Vic participa en la iniciativa europea 'Film in hospital' per millorar l'estada dels pacients pediàtrics a través de continguts audiovisuals.

Distribuïdores de cinema infantil de tota Europa s'han unit per crear 'Film in hospital': una plataforma de pel·lícules i curtmetratges adreçada als infants i adolescents hospitalitzats o que han de fer tractament en centres sanitaris.

L'objectiu del projecte, cofinançat pel programa Creative Europe - MEDIA de la Unió Europea, és que els hospitals públics puguin oferir aquests continguts als pacients de 3 a 16 anys com un suport emocional i, així, contribuir a millorar la seva atenció des d'una perspectiva integral.

El Consorci Hospitalari de Vic ha signat un conveni de col·laboració amb la distribuïdora de cinema infantil Pack Màgic, responsable d'implantar la plataforma a l'estat espanyol, perquè els seus pacients en puguin gaudir ja des d'aquest mes de setembre.

Com funciona?

L'accés a la plataforma és totalment gratuït, tant per als hospitals com per als infants ingressats i les seves famílies. Només cal entrar al web filminhospital.packmagic.cat i introduir un dels codis gratuïts que facilita l'hospital.

Un cop dins la plataforma, els diferents títols estan etiquetats indicant per a quines edats es recomanen. Són continguts de qualitat concebuts per incentivar la curiositat i fomentar el gust pel cinema. Films compromesos amb la diversitat cultural i estètica que posen en valor la contemplació i la comprensió sense renunciar al gaudi, el plaer i la diversió.

Entre el seu catàleg, la plataforma compta amb nombroses pel·lícules disponibles en català i també amb subtítols, per tal de fomentar la lectura entre els espectadors i espectadores més petits, així com per fer-les accessibles a infants amb dificultats auditives.

L’última estrena de Disney, en primícia per als infants ingressats

El passat 18 de juny, l’Hospital Universitari de Vic també vam ser beneficiaris d’una altra iniciativa -en aquest cas impulsada per la companyia Italfarmaco- per fer més amena l’estada dels infants ingressats. Tots els infants hospitalitzats van poder veure gratuïtament l'estrena de 'Luca', la nova película de Disney-Pixar, des de les habitacions de les unitats 1.2, 4.1 i 4.2.