← Altres notícies

Commemorem el Dia Mundial de la Salut Mental amb activitats durant tot el mes d’octubre

Un any més, el CHV participa en l'organització d'activitats per commemorar el Dia Mundial de la Salut Mental, que se celebra cada 10 d'octubre. Ho fa amb diverses propostes sobre el tema, que tenen per objectiu contribuir a sensibilitzar a la ciutadania, informar sobre les malalties mentals, així com donar veu a les persones que les pateixen.

En l'àmbit català, el lema escollit per aquest any és 'salut mental en un món desigual'. L'eslògan fa referència als efectes que la pandèmia ha tingut sobre el benestar emocional de la població. També a l'empitjorament de la qualitat de vida de les persones que ja tenien problemes de salut mental abans de la COVID-19.

Des del CHV compartim aquest lema i, juntament amb altres entitats de la comarca, hi col·laborem. Entre les activitats commemoratives destaca la reestrena de l'espectacle 'Jo bé, i tu?', que tindrà lloc el proper divendres 15 d'octubre al Teatre Cirvianum de Torelló. Es tracta d'una producció de gran format, dirigida pel músic osonenc Arnau Tordera. Té com a protagonistes a persones usuàries dels serveis de salut mental i professionals de l'entitat Osonament. Una creació col·lectiva que parteix de la lectura del llibre 'Un món feliç', d'Aldous Huxley.

També volem posar el focus en les persones joves, que han patit especialment els efectes de la pandèmia. Per això, els animem a participar en alguns dels actes del programa: un concurs de vídeos perquè ens expliquin com han afrontat la pandèmia o participant en la campanya amb Vic Comerç per recaptar fons per la Marató de TV3, que enguany està dedicada a la salut mental.

Així mateix, Cineclub Vic inclourà en la seva programació de tardor el passi d'un film sobre salut mental i Díxit Vic ha organitzat per al proper 28 d'octubre la conferència telemàtica 'Imaginaris dels trastorns mentals a les sèries de televisió i el cinema'. Finalment, les biblioteques d'Osona també se sumen a la commemoració d'aquest dia amb el cicle 'Temps de contes', per a infants de més de 4 anys, i amb el club de lectura per la salut mental.

Els actes al voltant d'aquesta celebració estan organitzats per Osonament amb el suport de la Universitat de Vic-Universitat Central de Catalunya, Activament Osona, l'Agència de Salut Pública de Catalunya, l'Associació de Familiars de Malalts Mentals d'Osona (AFMMO) i el Consorci Hospitalari de Vic.