← Altres notícies

El Consorci Hospitalari de Vic promociona als seus centres que professionals i usuaris pugin i baixin escales com a activitat física regular

El Consorci Hospitalari de Vic porta a terme als seus diferents centres assistencials de Vic i Manlleu una campanya per aconseguir que tant els seus professionals com els usuaris, sempre que puguin, deixin de banda els ascensors i pugin i baixin a les plantes a través de les escales.

Tant a les entrades dels diferents edificis, com a les portes dels ascensors, com a les pròpies escales, s’han col·locat adhesius i altres elements informatius per promoure aquest hàbit saludable que, si es fa per un període de 7 minuts diaris redueix en 2/3 l’aparició de malalties cardiovasculars en homes d’edat mitjana.

L’execució d’una campanya d’aquestes característiques es fonamenta en la proposta de la Dra. Maria Lourdes Comas, “Pujant i baixant escales fem estalvi i salut”, guanyadora del tercer concurs d’idees ambiental i sostenibles del CHV. Els suports per difondre aquesta acció han estat facilitats pel departament de Salut de la Generalitat.

Aquesta acció forma part de la responsabilitat del CHV de promocionar hàbits saludables entre la població. Avui, Dia Mundial de l’Activitat Física, és important recordar la necessitat que totes les persones, grans o petites, portin a terme de forma regular activitats físiques d’acord amb la seva edat i els seus gustos. En aquest sentit, pujar i baixar escales 7 minuts diaris equival a 15 minuts d’exercici moderat.

Pujar escales té molts beneficis
- Un estil de vida actiu incorporant l’activitat física a la vida quotidiana és una de les millors estratègies de promoció de la salut.
- Pujar escales es pot acumular en la rutina diària: no requereix una despesa addicional de temps.
- No requereix equipament addicional.
- Multiplica per 3-4 vegades la despesa energètica de caminar en pla (consumeix 9,6 vegades més calories que en repòs ) (Teh KC, 2002).
- A més de tenir beneficis cardiovasculars, és també un exercici de força (quan es pugen escales es carrega tot el pes).