← Altres notícies

Formació territorial sobre l'atenció a les lumbàlgies

Especialistes del Consorci Hospitalari de Vic participen en diversos seminaris adreçats als metges d'Atenció Primària dels CAP de la comarca per contribuir a que els ciutadans d'Osona que pateixen mal d'esquena rebin una atenció el més ràpida i integral possible.

L'objectiu de les sessions formatives sobre l’atenció a la lumbàlgia, impartides per professionals del Consorci Hospitalari de Vic, és promoure una millor formació i facilitar la coordinació dels diferents nivells assistencials, per tal de poder oferir un tractament integral i garantir el procés d'atenció a les persones amb lumbàlgia o patologia de raquis lumbar.

El primer seminari sobre lumbàlgia va començar el 28 d’octubre amb una primera sessió a càrrec de la Dra. Gemma Álvarez, coordinadora de la Unitat Funcional de Raquis d’Osona. La trobada es va centrar en explicar el circuit de derivacions des de l'Atenció Primària als diferents serveis hospitalari i va comptar també amb un petit taller d'exploració física ràpida.

La segona sessió, celebrada l’11 de novembre, va ser impartida per la Dra. Mercè Jiménez, coordinadora de la Unitat de Tractament del Dolor del CHV, i es va poder seguir a la sala d’actes de l’HUV i també en línia. La Dra. Jiménez va abordar temes com els criteris d’atenció dels pacients i va donar a conèixer les diverses opcions de tractament disponibles (intervencionistes mèdics, farmacològics...).

Imatges de les diverses sessions formatives realitzades