← Altres notícies

Guardonats als XXXIX Premis Sanitat Osona 2021

La 39ena edició dels Premis Sanitat Osona, celebrada el divendres 12 de novembre a la Sala d'Actes de Les Clarisses en el marc de la festivitat de Sant Cosme i Sant Damià, va reconèixer diversos estudis i projectes d'investigació realitzats per professionals del CHV i la FHSC.

Els treballs premiats en l'acte organitzat pel Col·legi de Metges de Barcelona han estat:

  • Premis Sanitat Osona:
    Categoria de treballs publicats: ‘Therapeutic optimization through goal-oriented prescription in nursing homes’. Núria Molist, Daniel Sevilla, Javier González, Vanessa Garcia, Lorena Ariana Segura, Carles Codina i Joan Espaulella.
    Categoria de treballs inèdits: ‘Características clínicas y epidemiológicas de infecciones invasivas por Streptococcus Suis en Cataluña, España’.Javier Díez de los Ríos, Esteban Reynaga, Jacint Altimiras, Marian Navarro i Anna Vilamala.
    Treballs específics sobre el càncer: El premi ha quedat desert.
    4ta edició del premi de la borsa de formació per a residents:
    • Premi en la categoria de treballs de recerca per a ‘Impacte de les activitats extraescolars en la qualitat de vida relacionada amb la salut dels infants i adolescents’, a càrrec del resident Amat Botines.
    • Premis en la categoria de casos clínics per a ‘Endocarditis etiologia infreqüent’, de la Dra. Maria Baldà, ‘Dolor rápidamente progresivo de difícil manejo en un paciente oncológico’, de la Dra. Laura Ciero, ‘Agonistas GNRH como componente precipitador de patologia psiquiátrica’, del Dr. Jairo Santiago García, ‘Trastorno de estrés postraumáitico en sanitarios tras la pandemia Covid’, de la Dra. Ana Marzán, ‘Dolor dorso lumbar atípic’ , del Dr. Sebastián Melgar, i el ‘Síndrome de Guillain-Barré como probable primer síntoma de SARS-CoV-2 en una paciente anciana’ , de la Dra. Clàudia Pujol i la Dra. Marina Lobaco. 
  • XXII Beca d'Investigació de l’Agrupació de Ciències Mèdiques d’Osona:
    La beca d’enguany ha quedat deserta.
  • XXII Beca Consultori Bayés en Ciències de la Salut:
    'Programa d'optimització del risc cardiovascular en pacients amb esquizofrència. ESTUDI PRISCA', de Núria Riera. 
    S’han lliurat dos accèssits excepcionals: ‘Implementció d’un programa educatiu per a pacients amb ferides a extremitats inferiors tractats en una Unitat Clínica de Ferides per a millorar la seva qualitat de vida i disminuir les recidives’, de Marta Casals, i ‘Intervenció multicomponent en cuidadors informals i els seus efectes en les persones amb malaltia d’Alzheimer: Assaig clínic aleatoritzat. ESTUDI CUIDALZHEIMER’, de Jordina Muñoz. 

Imatge dels guardonats
Javier Díez de los Ríos, metge internista del CHV, recollint el guardó
Lluís Llauger, del Servei d'Urgències del CHV, recollint el guardó