← Altres notícies

Presentem l'experiència amb els mòbils d'infermeria al Congrés Mundial d'Hospitals

L'ús dels dispositius Alexia Clinic a l'Hospital Universitari de Vic ha estat una de les innovacions escollides per la International Hospital Federation per exemplificar com la tecnologia pot ajudar a millorar l'atenció als pacients. Durant el Congrés també es van presentar els estudis de professionals del CHV sobre la monitorització a Urgències, la seguretat dels pacients quirúrgics o el reaprofitament d'aigua.

El Congrés Mundial d'Hospitals es va celebrar la setmana passada a Barcelona sota el lema ‘Transformant la sanitat a través de l'agilitat, la capacitat de resposta i la resiliència’. En el programa principal de l'esdeveniment, l'organització va incloure una ponència dedicada a l'Alexia Clinic, el projecte de co-innovació que hem desenvolupat els darrers anys amb la companyia Isern Medical.

Aquesta plataforma connecta els diversos programes de l'hospital i permet gestionar la informació dels pacients i accedir a les utilitats clau per a la seva assistència mitjançant dispositius mòbils. Amb ells, les infermeres poden realitzar de forma més senzilla i segura accions com identificar el pacient, validar la medicació, registrar les constants, seguir l'evolutiu, consultar proves, registrar valoracions... Tot, sense moure's del costat del pacient. El 2019, l'Hospital Universitari de Vic vàrem implementar els mòbils d'infermeria a totes les unitats d'hospitalització. La cap de la Unitat d'Atenció Quirúrgica, Anna Alsina, va ser una de les ponents convidades al Congrés per explicar l'experiència de l'hospital després de dos anys i mig utilitzant la plataforma.

Pòsters científics

El Congrés Mundial d'Hospitals també va seleccionar tres projectes liderats per professionals del CHV per a la seva exposició de pòsters científics.

Review of inadequate monitoring in the Emergency Room
Helena Vallverdú Cartié, Laura Fernández Calvo, Visi Garcia-Mota, et. al.
Resultats de l'estudi sobre l'ús de la monitorització electrocardiogràfica continuada en els pacients d'Urgències. Revela que sovint es manté la monitorització quan el pacient ja no reuneix els criteris, cosa que comporta un major ús de recursos i més càrrega de treball, i apunta a la revisió d'aquests criteris per adequar-ne l'ús.
Integrating Sustainability in the Health and Care management. Case Study: 30% reduction of water consumption by recirculation
Anna Fuster, Miquel Vilardell, Jaume Castellano (SAS. Medi Ambient / Infraestructures i Serveis).
Analitza els resultats aconseguits gràcies al sistema implantat l'Hospital Universitari de Vic per reaprofitar l'aigua que es genera a Hemodiàlisi i a la UCI, el qual suposa un estalvi de 10.000 metres cúbics anuals, un terç del total de l'aigua utilitzada.
Assessment of the culture of patient safety by professionals in the surgical area
Marta Banús Puigivila
A partir d'una enquesta per avaluar la cultura de seguretat del pacient dels professionals de l'Àrea Quirúrgica. L'estudi analitza la percepció de 12 aspectes clau i proposa canvis a nivell organitzatiu, de recursos o d'actitud per contribuir a reduir errors i millorar la seguretat durant el procés quirúrgic.

Anna Alsina, cap de la Unitat d'Atenció Quirúrgica, durant la ponència sobre la plataforma de mobilitat Alexia Clinic
La Dra. Helena Vallverdú, cap de Cirurgia General, amb l'estudi publicat com a pòster científic sobre l'ús de la monitorització a Urgències
Anna Fuster, tècnica de Medi Ambient, amb el pòster científic que explica el cas d'èxit en la gestió de l'aigua