← Altres notícies

El congrés estatal d'Enginyeria Hospitalària premia el projecte del Pavelló Vic Salut

El reconeixement, rebut en la categoria 'Premios Ingeniería en Acción: Respuesta a la Pandemia', posa en valor la conversió de l'espai esportiu de Vic en un hospital per atendre pacients COVID durant les setmanes més complicades de la primera onada.

L'Associació Espanyola d'Enginyeria Hospitalària (AEIH) va concedir un dels seus premis 'Ingeniería en Acción: Respuesta a la Pandemia' al projecte Pavelló Vic Salut en el marc del 38è Congrés d'Enginyeria Hospitalària, que es va celebrar del 27 al 29 d'octubre a Gijón.

Durant el Congrés, es van donar a conèixer i premiar una quarantena d'iniciatives d'enginyeria que han servit per donar resposta, per una banda, a l'adaptació dels centres a l'atenció COVID, i per l'altra, a fer front als reptes de l'emergència climàtica.

L'arquitecte i cap de projectes del CHV, Arnau Sañé, va recollir el premi i va exposar al Congrés en què va consistir aquest projecte, que va convertir el Pavelló Municipal Castell d'en Planes de Vic en un espai hospitalari per atendre els pacients COVID menys greus. Aquesta iniciativa va permetre alliberar llits dels hospitals de la comarca per poder atendre altres pacients en els moments de més pressió assistencial de la pandèmia, de l'abril al maig de 2020.

L'experiència del Pavelló Vic Salut també es va compartir al Congrés amb un pòster informatiuComunicació presentada al Congrés