← Altres notícies

Manualitats per ajudar a la recerca en salut mental

Pacients dels hospitals de dia d'Osona Salut Mental han confeccionat diferents treballs manuals per recollir fons per a La Marató de TV3.

El Consorci Hospitalari de Vic col·laborem un any més amb La Marató de TV3. Des d’aquest dimecres i fins al 19 de desembre, tindrem a les entrades de l'Hospital Universitari de Vic dues parades on es podran adquirir punts de llibre, pins i altres manualitats que han creat els pacients dels hospitals de dia d'Osona Salut Mental.

La recaptació anirà destinada a La Marató de TV3, que en l'edició d'enguany està precisament dedicada a la investigació de les malalties relacionades amb la salut mental.

Els objectes han estat dissenyats i elaborats pels propis pacients, amb missatges de famílies i altres persones que visitaven els hospitals de dia, com a part dels programes assistencials que segueixen. Tots ells guarden relació amb la salut mental i estan fabricats a partir de materials que fem servir a l'hospital. En cada parada, podreu veure un plafó amb imatges del procés de creació i missatges de les famílies participants.

Trencar tabús i millorar els tractaments

La trentena edició de La Marató de TV3 tindrà lloc el proper 19 de desembre. La depressió, l'ansietat, el trastorn bipolar o l'esquizofrènia són alguns dels problemes que centraran la jornada d'enguany, que per tercera vegada estarà dedicada a l'àmbit de salut mental. Els fons que es recullin serviran per finançar projectes i estudis que permetin millorar la qualitat de vida de les persones afectades i de les seves famílies.

Bústia per recollir els missatges que després s'han inclòs a algunes de les manualitats