← Altres notícies

La germana Teresa Forcades, ponent convidada en el Dia Mundial Sense Tabac

El CHV va celebrar els 10 anys de la implantació del programa Hospital sense fum, el passat 30 de maig, amb una jornada professional a l’Hospital General de Vic. Un acte que va comptar amb un gran seguiment per part del personal sanitari i que va tenir com a principal al·licient la conferència a càrrec de la germana Forcades, doctora en Salut Pública i monja benedictina de Montserrat.

En la seva intervenció, Teresa Forcades va tractar sobre la hipermedicalització que impera en la societat actual i va criticar la tendència a medicalitzar cada vegada més la hiperactivitat infantil o determinats paràmetres de la hipertensió o dels nivells de colesterol. Una postura que va donar lloc a un interessant col•loqui entre els professionals del CHV.

En la cloenda, el doctor Antoni Anglada, director general del CHV, va felicitar el grup de professionals que treballa per reduir el tabaquisme als centres del Consorci Hospitalari de Vic, i va encoratjar-los a continuar reduint la incidència del tabac entre el personal sanitari. Segons l’última enquesta interna, el 30% dels professionals que treballen a l’Hospital General de Vic són fumadors.

Al final de l’acte, es van lliurar els premis del concurs de fotografia Art Tabac, promogut pel Sistema Integrat de Salut d’Osona i en el que han participat els alumnes dels instituts de secundària de la comarca.