← Altres notícies

Promovem la salut i el benestar emocional a través de la prescripció social

Alguns pacients d'Osona Salut Mental han visitat el Museu Episcopal de Vic en el marc de la seva teràpia gràcies al conveni 'Art i Salut' signat entre el CHV i l'Ajuntament de Vic.

El Museu Episcopal de Vic va rebre recentment la visita de mitja dotzena de pacients de l'Hospital de dia infanto-juvenil d'Osona Salut Mental. A través d'un recorregut guiat pels diversos espais del museu, han pogut veure una gran varietat d'obres escultòriques i pictòriques d'estils romànic i gòtic i les nombroses peces que s'hi exhibeixen, en un viatge en el temps que els ha permès conèixer com era la vida dels nostres avantpassats.

La visita al museu s'emmarca en el conveni de col·laboració 'Art i Salut' signat l'any 2019 entre l'Ajuntament de Vic i el Consorci Hospitalari de Vic per acostar l'art a pacients, usuaris i professionals. L'objectiu d'aquest acord és impulsar iniciatives que uneixin art i salut i programar activitats culturals que fomentin el benestar emocional i la salut de les persones.

La voluntat de les dues institucions és que, a banda d'activitats culturals, aquest acord es pugui fer extensiu en els àmbits de l'esport i el lleure.

Prescripció social com a teràpia

La prescripció social és un procés a través del qual un pacient i el professional sanitari o social que l'atén identifiquen junts alguna activitat que s'estigui duent a terme al municipi perquè hi participi (apuntar-se a una coral, rebre classes de pintura, fer taques de voluntariat...).

L'objectiu és augmentar la participació dels pacients en activitats de la comunitat per reduir l'aïllament social, afavorir una salut mental positiva i millorar la seva qualitat de vida. Alhora, també es busca reduir la prescripció inadequada de psicofàrmacs i l'alta freqüentació dels serveis d'Atenció Primària.