← Altres notícies

El nou box d'Intervencionisme permetrà realitzar proves amb suport radiològic

L'Hospital Universitari de Vic amplia la cartera de serveis de la Unitat d'Intervencionisme amb una nova sala per a proves i tractaments d'alta complexitat.

A la Unitat d'Intervencionisme s'hi realitzen proves diagnòstiques o tractaments que generen dolor o desconfort i requereixen diferents nivells de sedació i analgèsia. Són els anomenats 'procediments intervencionistes'. Després de mig any d'obres, aquesta setmana han entrat en funcionament les noves instal·lacions que permetran ampliar la capacitat i el nivell de complexitat de l'activitat que es realitza en aquesta unitat, situada a la planta 1.1 de l'Hospital Universitari de Vic.

El nou Box 5 és una sala d'ambient controlat amb sistema de sobrepressió, filtratge de tres etapes, renovació d'aire 15 vegades per hora i protecció radiològica. Disposa de preses d'oxigen, CO2, aire i buit, i compta amb un equip de radiologia tipus arc-C, que permet guiar als professionals durant el procediment intervencionista.

Fins ara, la Unitat tenia quatre boxes que permetien realitzar, de manera simultània, proves i tractaments de diferents especialitats com Digestologia, Psiquiatria, Urologia, Ginecologia, Cirurgia Maxil·lofacial, Pneumologia i Hematologia.

La nova sala d'intervencionisme permetrà fer de manera més eficient procediments que es duien a terme a l'Àrea Quirúrgica, com la col·locació de marcapassos, pròtesis biliars, endopròtesis digestives i catèters urològics, o les CPRE (fetge i pàncrees). A més, s'incorporaran noves tècniques intervencionistes d'Oftalmologia i Otorrinolaringologia, com la dacriocistorrinostomia amb làser per tractar les malalties del lacrimal.

El nou box durant una prova intervencionista CPRE