← Altres notícies

Mantenim l'activitat quirúrgica al 75% malgrat l'alta pressió hospitalària per la Covid

A l'Hospital Universitari de Vic i la Clínica de Vic s’està realitzant tota la cirurgia sense ingrés i la majoria de proves intervencionistes, a més d'una part de l'activitat convencional mitjançant els programes d'alta precoç i d'hospitalització domiciliària. El nombre de pacients ingressats segueix sent el més alt des de la primera onada de la pandèmia.

A mitjans desembre, l'Hospital Universitari de Vic va haver de començar a ajornar intervencions programades per l'alt nombre i la gravetat dels pacients ingressats. En concret, una part de les cirurgies no urgents que requereixen hospitalització i de les proves amb sedació, doncs el personal que les duu a terme és el que té la millor expertesa per atendre els pacients de Covid crítics o amb respiració assistida.

Des de llavors, i d'acord amb l'evolució d'aquesta sisena onada, s'ha anat ajustant  l'activitat amb l'objectiu de seguir compaginant al màxim l'atenció als malalts de Covid amb l'assistència i el seguiment de pacients pendents d'operar-se.

Actualment, a més de les intervencions urgents i no demorables, s'està realitzant tota la cirurgia que no requereix ingrés (major ambulatòria i menor) i la majoria de proves i tractaments amb sedació. En paral·lel, s'han adaptat els procediments per realitzar el màxim d'intervencions convencionals possible, per la via de reduir el temps d'hospitalització dels pacients. Així, es prioritzen els tipus d'intervencions per via ambulatòria (sense ingrés), els programes que permeten donar l'alta de manera precoç i el servei l'hospitalització domiciliària.

Gràcies a aquest esforç organitzatiu i dels professionals, en el moment en què hi ha més ingressats amb Covid des de l'inici de la pandèmia, els quiròfans de l'Hospital Universitari de Vic i de la Clínica de Vic estan mantenint el 75% del volum d'activitat quirúrgica habitual.

Es manté l'alt nombre de pacients amb Covid als hospitals d'Osona

A l'Hospital Universitari de Vic hi ha ingressades 88 persones a causa de la Covid: 75 a Hospitalització i 13 a l'UCI. Una situació quasi idèntica a la de fa una setmana (un pacient crític menys). Del total de pacients, 77 tenen la infecció activa i 11 ja donen negatiu, malgrat que encara necessiten atenció hospitalària per les seqüeles de la malaltia.

A l'Hospital Sant Jaume de Manlleu hi ha 5 pacients ingressats per Covid, un més que la setmana passada, 4 dels quals són positius.

A l'Hospital Universitari de la Santa Creu de Vic -que acull la majoria de pacients geriàtrics i convalescents amb Covid d'Osona- hi ha 40 persones ingressades a causa de la malaltia, les mateixes que fa una setmana. 23 tenen la infecció activa i 17 ja donen negatiu.