← Altres notícies

Es posa en marxa l'Observatori de Teràpies Respiratòries Domiciliàries

El passat 10 de juliol, es va constituir formalment l'Observatori de Teràpies Respiratòries Domiciliàries durant una reunió que va tenir lloc a l'Hospital General de Vic. L'Observatori és una iniciativa impulsada pel Departament de Salut, el CatSalut, l’AIAQS i la Fundació d'Osona per a la Recerca i l'Educació Sanitàries (FORES). La missió de l'Observatori és generar coneixement mitjançant l'avaluació i anàlisi de l'impacte de les teràpies respiratòries a domicili (TRD), amb l'objectiu de millorar l'atenció i la salut dels pacients que reben aquest tipus de tractaments.

L'Observatori també s’encarregarà d'estudiar tot el relacionat amb la prestació d'aquestes teràpies, de cercar possibles línies d'innovació i de recollir informació sobre la satisfacció i preferències d’ús dels pacients.

Les TRD demanden una gran implicació tant dels pacients com dels cuidadors, clínics i proveïdors per assolir-ne un ús apropiat. També requereixen un abordatge multidisciplinar, atesa la diversitat de patologies que impliquen especialitats molt diferents (pneumologia, medicina de família, infermeria, pediatria, fisioteràpia, rehabilitació, neurologia). Actualment, prop de 79.000 catalans fan servir aparells i dispositius domiciliaris per tractar malalties respiratòries.

Per obtenir més informació sobre l'Observatori podeu consultar la web: observatoritrd.weebly.com.