← Altres notícies

M. Àngels Sellés, autora d’un llibre de lectura fàcil de vivències de la Guerra Civil, divendres a l’Hospital Sant Jaume de Manlleu

Aquest proper divendres, 10 de febrer, a 1/4 de 12 del matí, el grup de lectura fàcil de l'Hospital de Dia i la Residència Aura de l'Hospital Sant Jaume de Manlleu que organitzen l'Hospital de Dia i la Biblioteca Municipal de Manlleu acabarà la lectura en veu alta del llibre “De Chamartín a Collbató: la guerra civil vista per un nen (1936-1939)”, de Maria Àngels Sellés. Es comptarà amb la presència de l'autora i possiblement del seu pare, el protagonista de la història.

El relat descriu la vivència d'un nen de Chamartín que al començament de la guerra va haver de venir a viure a Catalunya com a refugiat de guerra. Els pares es van quedar a Madrid i van morir en un bombardeig.

El llibre reflecteix la vivència d'aquest infant. D'una forma molt planera s'expressa el dolor d'una guerra i com aquest fet tant tràgic va comportar que molts dels seus protagonistes van esdevenir una vertadera generació del silenci.

El llibre està escrit seguint la metodologia de la lectura fàcil, pensant sobretot en els lectors que tenen dificultats de comprensió lectora, i per tant s'ha fet molt entenedor. Els usuaris de l'Hospital han llegit en veu alta tot el llibre durant tres sessions prèvies i en aquesta ocasió es parlarà amb l'autora sobre les seves vivències en escriure'l. Entre aquests usuaris hi ha una dona que també va viure en primera persona aquest fet: es va haver de refugiar a Manlleu de ben petita i ja no va tornar més a Madrid. Compartirem històries i vivències, amb documents de l'època.

El grup de lectura fàcil, des del 2005
El grup de lectura fàcil de l'Hospital de Dia de l'Hospital de Manlleu va iniciar la seva activitat al setembre de 2005. Es reuneix aproximadament una vegada al mes i compta amb el suport imprescindible d'una voluntària-conductora del grup lectura. La Biblioteca Municipal proporciona tots els llibres necessaris per poder fer aquesta activitat i la responsable i les treballadores de l'Hospital de Dia gestionen i coordinen l'atenció als usuaris assistents. Amb les lectures que fa aquest grup s'aconsegueix que les persones grans continuïn gaudint de la lectura, tot fent un treball de reminiscència, millorant també aspectes com l'autoestima. L'experiència del grup de lectura fàcil de l'Hospital ha estat triada en diverses ocasions per ser explicada en congressos de biblioteques, geriatria i en jornades de lectura fàcil.

Per a més informació:
Ángels Anglada, de l'Hospital de Dia de l'Hospital Sant Jaume. 93 850 65 65
Núria Silvestre, directora de la Biblioteca Municipal de Manlleu. 93 851 14 86

Video 1
Video 2
http://www.lecturafacil.net/