← Altres notícies

El SEM d’Osona rep un reconeixement per la col·laboració amb els Mossos d'Esquadra

En el marc del Dia de les Esquadres de la Regió Policial Central, el cos policial dels Mossos d'Esquadra va lliurar una placa commemorativa al SEM d'Osona pels projectes compartits desenvolupats durant el 2021.

Els Mossos d'Esquadra van celebrar, el passat 20 d'abril, el Dia de les Esquadres de la Regió Policial Central, en què van condecorar més de 200 persones entre agents dels Mossos, policies locals, professionals dels serveis d'emergències i ciutadans. Entre les persones que van rebre un reconeixement hi havia Montse Puigderrajols, cap de la base del Sistema d'Emergències Mèdiques (SEM) de l'Hospital Universitari de Vic, qui va recollir una placa commemorativa pels projectes duts a terme conjuntament entre el SEM i els Mossos durant el 2021.

La col·laboració entre el SEM i els Mossos d'Esquadra reconeguda durant l'acte contempla la participació de l'equip en aspectes formatius, com en un curs intern dels Mossos, en què van impartir una formació sobre suport vital bàsic i DEA, així com també en una trobada conjunta amb el cos policial i el Servei de Psiquiatria i Salut Mental del CHV, en què es va aprofundir en el procediment a seguir per abordar el pacient agitat fora d'un àmbit hospitalari. Entre les activitats conjuntes realitzades entre els dos equips durant l'any 2021 també hi va haver una trobada amb diversos cossos d'emergència de la comarca per valorar l'atenció duta a terme prèviament en diversos accidents de trànsit.

Totes les activitats de col·laboració entre el SEM i els Mossos d'Esquadra són de caràcter voluntari amb l'objectiu de promoure el treball entre els dos equips i, així, millorar la qualitat assistencial.

Un acte amb més de 200 reconeixements

La celebració del Dia de les Esquadres de la Regió Policial Central va estar presidida per la delegada del Govern a la Catalunya Central, Rosa Vestit, acompanyada de la cap de la Regió Policial Central, Cristina Manresa, i va tenir lloc el passat 20 d'abril a Món Sant Benet, a Sant Fruitós de Bages.

En el transcurs de l'acte, es van lliurar més de 200 felicitacions, 187 internes i 16 d'externes (7 a ciutadans, 6 a membres d'altres cossos policials i 3 a personal administratiu). A banda d'aquestes distincions, també es van condecorar professionals dels Mossos de la Regió Policial Central amb medalla de bronze amb distintiu blau i es van entregar altres plaques commemoratives a l'Ajuntament de Riner i a l'entitat Voluntariat d'Osona.

Equip del SEM d'Osona amb el reconeixement rebut el Dia de les Esquadres de la Regió Policial Central