← Altres notícies

Almenys quatre malalts renals d’una zona deprimida de Bolívia es beneficiaran d’una acció solidària nascuda al Consorci Hospitalari de Vic

Un mínim de quatre persones malaltes del ronyó que requereixen hemodiàlisi de l’àrea boliviana de Sucre es podran beneficiar de l’acció solidària que ha promogut el Consorci Hospitalari de Vic (CHV) i que compta amb el suport de l’empresa especialitzada en el tractament de la malaltia renal Fresenius Medical Care, la qual s’ha compromès ha facilitar dialitzadors que permetran fer més de 2.500 sessions d’hemodiàlisi durant els quatre propers anys.

El dialitzador, és la part del material d’hemodiàlisi on es realitza la eliminació de les toxines i del líquid acumulat.

El conveni que fa possible aquesta acció l’han signat el director general del CHV, Dr. Antoni Anglada, i el director general de Fresenius Medical Care a Espanya, Ricardo Pedro Arias. El valor del material que es  lliura és d’uns 35.000 euros i l’origen de la col•laboració neix de la Dra. Maria Lourdes Comas, adjunta de Nefrologia, que  manté lligams amb la ciutat de Sucre.

En  països pobres com Bolívia es prioritza l’hemodiàlisi per a pacients aguts i aquells crònics més joves i amb més possibilitats de supervivència. Els protocols en l’hemodiàlisi també són diferents: la vida del material s’allarga i el nombre de sessions per  a malalts es redueix a dos a la setmana quan a Europa són tres.

L’Hospital de Santa Bárbara té uns 450 anys d’antiguitat i dóna servei a la ciutat colonial de Sucre, així com la província de Chuquisaca i altres departament veïns, tot molt deprimits econòmicament.  El centre hospitalari és de tercer nivell i, per tant, ofereix atenció amb un alt nivell d’especialització en un país amb uns recursos assistencials molt limitats.
L’acció solidària s’emmarca en les iniciatives de responsabilitat social corporativa que porta a terme el Consorci Hospitalari de Vic des de fa anys i que suposen la interrelació amb entitats locals de suport a malalts, ONG que treballen a països en desenvolupament, etc.