← Altres notícies

Compartim experiències clíniques i de recerca en l'àmbit de les ferides complexes

La sisena Jornada d'Atenció a les Ferides, organitzada pel Grup de Recerca en Reparació i Regeneració Tissular (TR2Lab) i la FHSC-CHV, ha reunit professionals de l'àmbit de la recerca i la salut.

L'Aula Magna de la UVic-UCC ha acollit aquest divendres la sisena Jornada d'Atenció a les Ferides, en la qual hi han participat al voltant de 250 persones d'arreu del territori (professionals de l'Atenció Primària, de l'àmbit de la recerca i la salut, i residents, entre d'altres). Les diferents ponències, taules rodones i tallers pràctics han girat al voltant dels tractaments avançats en ferides complexes.

Com és habitual, la jornada ha inclòs una sessió de comunicacions orals en la qual els participants han pogut exposar els resultats de treballs de recerca relacionats amb la temàtica de la jornada així com d'altres vessants de l'atenció a les ferides.

Entre les ponències, destaca la participació del Dr. Joan Escarrabill, metge i director del Programa d'Atenció a la Crònica de l'Hospital Clínic de Barcelona, i la de l'Elena Conde, metgessa especialista en Dermatologia de l'Hospital Universitario Infanta Leonor de Madrid.

La sisena Jornada d'Atenció a les Ferides ha servit perquè els assistents poguessin actualitzar-se en els coneixement relatius a la cura de ferides complexes, així com per conèixer de primer mà les principals novetats del sector. 

La secretaria tècnica de la jornada ha anat a càrrec de la FORES. 

Una jornada per a sumar esforços en la prevenció i la cura de ferides

Les jornades anuals d'atenció a les ferides cròniques, organitzades per la FHSC-CHV i el grup de recerca TR2Lab, tenen la voluntat de contribuir a una pràctica basada en l'evidència i volen ser un espai per compartir experiències clíniques i de recerca. A més, pretenen contribuir a fomentar una pràctica de la cura de ferides fonamentada en els següents eixos:

  • Recerca interdisciplinària en ferides de difícil curació.
  • Recerca col·laborativa entre científics i personal sanitari.
  • Recerca orientada a resultats per a una pràctica clínica eficient.
  • Compromís amb la difusió de la recerca per a un millor avenç del coneixement i pel desenvolupament social.