← Altres notícies

Missió de cooperació quirúrgica a Bangladesh

Professionals del Consorci Hospitalari de Vic van participar fa uns mesos en una acció de voluntariat a Bangladesh, a Àsia. Durant la seva estada, que va durar al voltant de 10 dies, van fer més de 60 intervencions.

Una desena de professionals del Consorci Hospitalari de Vic, l'Hospital Trueta i el CAP de Torelló van emprendre, a principis del mes de març, rumb a Bangladesh per participar en una iniciativa de cooperació durant el seu període de vacances. L'objectiu principal era donar assistència medico-quirúrgica a pacients de la zona, fer intervencions i un control postoperatori d'aquelles persones que ho requerissin.

A més d'aquestes operacions, l'acció de voluntariat també incloïa la formació dels residents de Cirurgia General, així com la formació de professionals sanitaris locals mitjançant la participació activa.

Durant l'estada, que va durar al voltant de deu dies, els participants van dur a terme un total de 64 intervencions en les quals es van efectuar gairebé una vuitantena de procediments. Per fer-ho, van comptar amb material quirúrgic facilitat pel Consorci Hospitalari de Vic.

Tots ells defineixen el viatge com una experiència que no només els va permetre millorar les seves competències i habilitats a nivell quirúrgic, sinó que també els va donar l'oportunitat de treballar en un lloc nou i la satisfacció personal d'ajudar a persones que no podrien tenir accés a la sanitat d'una altra manera.

L'equip que va formar part d'aquesta acció de voluntariat estava format per les següents persones:

  • El Dr. Raül Guerrero, del Servei de Cirurgia General i de l'Aparell Digestiu
  • La Dra. Júlia Gardenyes, exresident de Cirurgia General i de l'Aparell Digestiu
  • Cristina Esquerre i Pau Benet, d'Anestèsia i Reanimació de l'HUV
  • Núria Palà, Núria Soler i Judit Masramon, infermeres de l'HUV
  • Fina Tomàs, contacte Friendship NGO - Medicina Familiar i Comunitària del CAP de Torelló
  • Victor Parejo, del Servei d'Urologia de l'Hospital Trueta