← Altres notícies

Expliquem l’experiència de treball en equip de la Residència Aura durant la pandèmia

Professionals del centre manlleuenc van participar en la X Jornada Catalana - VIII Jornada Nacional d'ACICI, dedicada al control d'infeccions, amb la presentació d'un pòster sobre la gestió de la Covid-19 a la residència.

La jornada 'Control de les infeccions en els diferents nivells assistencials', organitzada per l'Associació Catalana Interdisciplinar de Control d'Infecció (ACICI), es va celebrar el passat 27 de maig a la Casa Convalescència de Barcelona. Entre les persones que hi van participar hi havia la infermera de control d'infeccions, Carme Autet, i la responsable higienicosanitària de la Residència Aura, Núria Grané.

Ambdues professionals van presentar un pòster sobre l'impacte de la Covid-19 al centre residencial. Sota el títol "El SARS-CoV-2 a la Residència Aura de Manlleu, un exemple de superació en equip", al cartell s'hi exposava el protocol que es va seguir per al cribratge, gestió i prevenció dels contagis i hi apareixien algunes imatges del centre fetes en plena pandèmia.

En la presentació del pòster també es va fer constar la participació de Montse Vivas, qui malauradament ens va deixar fa un any. Durant la pandèmia, Vivas va donar suport com a infermera de Qualitat al centre manlleuenc, tant a Atenció Intermèdia com a la residència, recursos que coneixia de primera mà, ja que hi havia desenvolupat bona part de la seva trajectòria professional.

A banda de la presentació del pòster, la X Jornada Catalana ACICI - VIII Jornada Nacional de ACICI va incloure diverses taules rodones i l'entrega de quatre premis: un dedicat a la millor presentació, dos a la qualitat científica (pòster i presentació) i un quart a la innovació.

La infermera tècnica d'infeccions del Consorci Hospitalari de Vic, Anna Besolí, va participar en la jornada com a moderadora de la taula d'atenció sociosanitària i residències i és membre d'ACICI.