← Altres notícies

Comencen les obres per ampliar l'UCI

Aquest dimarts es traslladarà la Unitat de Cures Intensives de l'Hospital Universitari de Vic a la planta 3.1 del mateix centre. Una ubicació provisional que es mantindrà durant dos mesos i mig, el temps que duraran les obres d'ampliació i millora de la unitat.

El projecte de reforma de l’UCI permetrà passar dels 10 llits actuals a 12. Alhora, s'introduiran millores en la climatització, l'accés als boxes amb portes automàtiques i es redissenyaran els controls i zones de treball per fer-los més funcionals.

Un altre aspecte en què es vol incidir és en la "humanització" dels espais. Els pacients que han de rebre cures intensives acostumen a passar períodes llargs ingressats i, sovint, sense poder-se aixecar del llit -o fins i tot sense girar-se- durant molts dies. Per ajudar a fer una mica més amable l'estada, s'introduiran millores a nivell d'ambientació i s'incorporaran innovacions com plafons d'il·luminació led que reprodueixen el cicle circadià. Un projecte, aquest últim, que s'ha desenvolupat amb l'empresa Novatilu arran de la Jornada d'Aliances per la Innovació que el Consorci Hospitalari de Vic va organitzar l'any passat.

Les obres de remodelació i ampliació de l'UCI començaran el 27 de juny i està previst que els espais estiguin a punt a mitjans de setembre.