← Altres notícies

L'Hospital de Manlleu tindrà quatre unitats d'hospitalització diferenciades

El nou model organitzatiu vol fer més eficient, funcional i segura l'atenció que prestem a les persones ingressades i a les seves famílies. Aquesta setmana també s'ha posat en marxa el nou sistema d'accessos a Hospitalització mitjançant codi QR.

La planta 1 de l'Hospital Sant Jaume de Manlleu concentra tota l'activitat d'hospitalització del centre. És un espai arquitectònicament complex, amb molts passadissos i racons, i això genera dificultats a l'hora de treballar de manera eficient. Per millorar aquesta situació, l'equip de l'Hospital ha impulsat un gran projecte de transformació per optimitzar alhora els espais, els recursos i l'activitat. Les mesures contemplen canvis a l'entorn físic (reformes estructurals), però també organitzatius per millorar la qualitat i augmentar la seguretat de les persones ingressades.

Fins ara, la planta es dividia en una gran àrea de Convalescència amb 34 habitacions dobles, distribuïdes en quatre passadissos diferents (la majoria separats entre ells i amb distàncies de fins a 100 metres) i amb un únic control d'infermeria, més una Unitat de Psicogeriatria d'11 habitacions amb un accés i un control propis.

Unitats amb equips, controls i recursos específics

La nova distribució crea quatre unitats d'hospitalització diferenciades, amb entre 10 i 12 habitacions agrupades de forma consecutiva i amb un control d'infermeria per a cada unitat. També s'habilitaran punts d'aprovisionament de materials i de fàrmacs en cadascuna, per apropar-los a la persona ingressada i reduir desplaçaments del personal.

Aquesta nova divisió dels espais va acompanyada per un canvi de model organitzatiu i de treball, doncs permet assignar equips estables i ben definits a cada unitat. Així, a més d'optimitzar físicament l'Àrea d'Hospitalització, es poden distribuir de manera més eficient els recursos i les càrregues de treball, afavorir la interrelació i la comunicació entre els equips i facilitar els processos assistencials. Unes millores amb les quals es vol reforçar el Model d'Atenció Orientat a la Persona i aconseguir que el personal sanitari tingui més temps per atendre les seves necessitats i les de les seves famílies.

Aquest dimecres 6 de juliol, s'ha procedit a canviar la numeració de les habitacions de l'Hospital -prèvia informació a les persones ingressades i els seus acompanyants- com a tret de sortida d'aquest nou model organitzatiu.

Nous espais de treball

Paral·lelament a la remodelació i reordenació d'espais, s'estan acabant de construir els nous despatxos mèdics, que estaran situats a la zona central de la planta. Així mateix, s'habilitaran dues sales privades per a l'atenció i la comunicació amb les famílies. En un pla més intern, també es construirà un nou vestidor femení a la planta -1, que ampliarà la capacitat de les instal·lacions actuals per donar cabuda a totes les professionals de l'Hospital de Manlleu i de la Residència Aura (annexa al centre).

Accés mitjançant un codi QR

També des d'aquesta setmana, els acompanyants de les persones ingressades a l'Hospital Sant Jaume de Manlleu accedeixen a la primera planta mitjançant un codi QR que se'ls facilita a Recepció. Els familiars poden recollir el QR en el moment de l'ingrés, ja sigui en una targeta plastificada -que es retorna quan es rep l'alta- o bé fer-li una foto per utilitzar-lo directament des del seu mòbil.

El nou control d'accessos funciona tant als ascensors com a les escales. L'objectiu d'aquest sistema és continuar regulant les entrades i sortides de visitants a la planta d'Hospitalització per garantir la seguretat i facilitar les dinàmiques assistencials.