← Altres notícies

L’atenció sanitària a Osona, més accessible per a les persones sordes

El Consorci Hospitalari de Vic i l'Agrupació de Persones Sordes de Vic i Comarca col·laboraran per "superar barreres" i oferir una atenció integral i més accessible.

Convertir els hospitals d'Osona en espais encara més accessibles per a les persones sordes, on es fomenti una atenció integral a les seves necessitats, de manera especial dels infants i adolescents. Aquest és l'objectiu del conveni de col·laboració que han signat aquest matí la gerenta del Consorci Hospitalari de Vic, Sara Manjón, i el president de l'Agrupació de Persones Sordes de Vic i Comarca, David Puigsasllosas.

Es tracta d'un pas més en l'aposta del CHV per avançar en l'accessibilitat de l'atenció sanitària. L'acord, amb el suport de l'entitat Volem Signar i Escoltar, busca assolir una visió integral de la sordesa en l'àmbit de la salut. D'una banda, per superar les barreres de comunicació encara existents, però, també, per enfortir el coneixement mutu i reforçar la proximitat entre el personal mèdic i els usuaris sords de la sanitat.

El conveni preveu accions concretes, que s'aniran implementant progressivament. La més remarcable: garantir el dret a les persones sordes que puguin ser ateses en llengua de signes, si així ho demanen, sigui de manera presencial o per videoconferència. Així mateix, es treballarà per ampliar els continguts informatius i de salut accessibles, a més de fomentar la formació perquè els professionals tinguin una visió integral i interdisciplinària de la sordesa. De manera específica, es pararà més atenció a les necessitats i al desenvolupament humà del infants, adolescents i joves sords.

D'esquerra a dreta, la cap d'Estratègia Ciutadana i Comunicació del CHV, Íngrid Casasús, el president de l’Agrupació de Persones Sordes de Vic i Comarca, David Puigsasllosas, i la gerenta del CHV, Sara Manjón.