← Altres notícies

L’UCI de l’Hospital Universitari de Vic s’amplia amb dos boxs i millora els seus espais

La reforma ha permès passar de 10 a 12 llits i introduir innovacions tant per als pacients com per als professionals que treballen a la unitat.

La Unitat de Cures Intensives ha tornat aquest dimecres al seu emplaçament original, a la planta -1 de l'Hospital Universitari de Vic, una vegada completades les obres d'ampliació i remodelació que s'han realitzat durant els mesos d'estiu.

La reforma ha permès passar de 10 a 12 llits, en boxs individuals amb tot l'equip necessari per tractar pacients en situació crítica o que requereixen una assistència i una monitorització continuada. Alhora, s'han introduït millores en el sistema de climatització, l'accés als boxs amb portes automàtiques, s'han redissenyat els controls per fer-los més funcionals i s'han creat uns nous espais de treball amb despatxos i sala de reunions.

Una altra novetat són els plafons d'il·luminació led que s'han incorporat a tots els boxs i que reprodueixen el cicle circadià. Aquesta innovació -desenvolupada amb l'empresa Novatilu- permet a les persones ingressades tenir la sensació de canvi gradual de llum segons l'hora del dia, la tarda o la nit. Un fet que s'ha demostrat que ajuda a fer més amable la seva estada, doncs els pacients de l'UCI acostumen a passar llargs períodes ingressats, sovint sense poder-se aixecar del llit.

Tot a punt i en termini

Aquest dimecres, s'ha fet el trasllat dels pacients des de la unitat d'hospitalització 3.1 de l'Hospital, on ha estat ubicada provisionalment l'UCI aquests dos mesos i mig.

L'ampliació de l'UCI era una actuació d'alta complexitat, tant per la pròpia obra com per l'afectació a nivell assistencial o pel fet de concentrar-se en poc temps i a l'estiu. Això ha requerit un esforç important a professionals sanitaris, tècnics de projecte, empresa constructora, personal de neteja, informàtica, manteniment i infraestructures... La Direcció del Consorci Hospitalari de Vic volem agrair la implicació de totes aquestes persones que han fet possible que s'hagi executat amb èxit i en el termini previst.