← Altres notícies

L’Hospital Sant Jaume de Manlleu s’integra l’1 de gener a l’estructura del Consorci Hospitalari de Vic

A partir del proper dia 1 de gener,  l’Hospital Sant Jaume de Manlleu inicia una nova etapa al quedar integrat a l’estructura organitzativa del Consorci Hospitalari de Vic, una vegada acabat el procés de transició que ha conduit el departament de Salut de la Generalitat.

Les instal·lacions d’aquest equipament assistencial mantindran els mateixos serveis, amb el centre sociosanitari i la residència Aura com a principals referents. La previsió és que, a curt i mig termini, aquest complex assistencial aculli més activitats, com l’atenció materno-infantil de primària o la salut mental per a Osona Nord. Aquest migdia s'ha fet la presentació de la nova etapa amb la presència, entre d'altres, de l'Alcalde de Manlleu i President del Patronat Fundació Sant Jaume, Pere Prat; el Gerent de la Regió Sanitària Centre, Dr. Antoni Sans; el president del Consorci Hospitalari de Vic (CHV), Joaquim Comella i el Director gerent del CHV, Dr. Antoni Anglada.

La Fundació Hospital Sant Jaume de Manlleu, nascuda a principis del segle XX, es mantindrà activa com a dinamitzadora d’iniciatives de caràcter social per a persones amb problemes de dependència.

El nou Hospital Sant Jaume es va inaugurar el mes de setembre del 2006 . Disposa de 89 llits d’hospitalització –llarga estada, convalescència i psicogeriatria- i 35 places d’hospital de dia. Vinculat directament a l’atenció sociosanitària l’hospital ofereix altres serveis, tant al mateix centre com a domicili. Pel que fa a la residència Àura es va inaugurar l’any 1992 i pot acollir fins a 105 residents. En aquest mateix complex hi ha servei de consultes externes.