← Altres notícies

Tomàs Molina inaugurarà el nou curs acadèmic del CHV i la FHSC

L'home del temps de TV3 i expert en canvi climàtic pronunciarà la conferència "Com serà el temps del 2030 i com afectarà a la salut", el proper 21 de setembre a l'Hospital Universitari de Vic. Durant l'acte també s'entregaran els premis anuals de recerca.

Tomàs Molina, físic, periodista i cap de Meteorologia de la Televisió de Catalunya, serà l'encarregat d'inaugurar, dimecres 21 de setembre a les 13:00 h, el curs acadèmic 2022-2023 del Consorci Hospitalari de Vic (CHV) i la Fundació Hospital de la Santa Creu de Vic (FHSC). Ho farà amb la conferència: "Com serà el temps del 2030 i com afectarà a la salut. El temps canvia i ens hi hem d'adaptar, a més de limitar aquest canvi", en què explorarà la relació entre clima i salut.

Al final de l'acte, es lliuraran els reconeixements anuals del CHV a les 'Millors publicacions científiques' i a la 'Millor comunicació' realitzades pels professionals durant l'any passat, i s'homenatjarà als que han obtingut el grau de Doctor.

La sessió inaugural tindrà lloc a la sala d'actes a l'Hospital Universitari de Vic i també es podrà seguir per streaming a: www.chv.cat/directes/curs-academic-22-23.

La conferència "Com serà el temps del 2030 i com afectarà a la salut" està patrocinada per la companyia Benito Urban.

El programa acadèmic

El curs acadèmic 2022-2023 es desenvoluparà en el marc del conveni Hospital Universitari, que busca potenciar els vessants docent, de recerca i d'innovació, a través d'una major col·laboració entre l'àmbit assistencial i l'acadèmic. Entre un i dos cops per setmana, la sala d'actes de l'Hospital Universitari de Vic acollirà sessions divulgatives i científiques, a càrrec d'experts propis o externs, per contribuir a millorar i actualitzar el coneixement dels professionals del CHV i la FHSC.

Divulgador sobre el clima i el medi ambient

Tomàs Molina i Bosch és un dels meteoròlegs més reconeguts del nostre país. Llicenciat en Física, és cap de Meteorologia de la Televisió de Catalunya i fa més de tres dècades que exerceix com a home del temps a TV3. També és un reconegut divulgador televisiu -ha dirigit diversos reportatges sobre el canvi climàtic i el medi ambient- i professor associat de la Universitat de Barcelona, on imparteix diferents assignatures. Ha publicat diversos llibres sobre meteorologia i forma part de diverses organitzacions catalanes i internacionals relacionades amb aquest àmbit, els mitjans de comunicació i la ciència.