← Altres notícies

L’Hospital General de Vic estrena biblioteca infantil, donació de la Fundació Grijalbo

La unitat de pediatria de l’Hospital General de Vic té des de fa uns dies una biblioteca infantil amb més de 300 llibres, gràcies a la donació que ha fet la Fundació Grijabo Serres que disposa del programa “Libros llenos de salud” amb la voluntat d’apropar la lectura entre els mes joves.

El llibres que són a disposició dels nens i nenes ingressats, d’entre 0 i 14 anys, han estat seleccionats per aquesta Fundació a partir de l’avaluació que han fet professionals especialitzats. Entre els elements que s’han tingut en compte per escollir els llibres hi ha les estadístiques de les preferències infantils a les biblioteques de la xarxa de la Diputació de Barcelona.

El Consorci Hospitalari de Vic, que fa un temps va fer els tràmits oportuns per poder accedir a aquesta biblioteca infantil ha habilitat un espai a la pròpia unitat de pediatria. Qualsevol nen o nena ingressat té dret al préstec que gestionen els mateixos professionals d’aquest servei.
La Fundació Grijalbo es va constituir l’any 2004 en memòria de l’editor Juan Grijalbo, fill de Gandesa i que va morir l’any 2002 a Barcelona, després d’una llarga trajectòria professional, especialment reconeguda com a editor. Grijalbo, que havia estat Director General de Comerç de la Generalitat Republicana, va haver d’exiliar-se a França i posteriorment a Mèxic.