← Altres notícies

El conseller Boi Ruiz participa a l'acte per celebrar els 25 anys del Consorci Hospitalari de Vic que aplega empreses públiques i consorcis de salut de Catalunya

Amb motiu de la celebració dels 25 anys del Consorci Hospitalari de Vic, aquest divendres s’ha celebrat una jornada de caràcter institucional que ha aplegat els representants de les empreses públiques i consorcis de Salut de Catalunya. La inauguració ha anat a càrrec de Jaume Portús, president del Consorci Hospitalari de Vic, i Roser Fernández, secretària general del Departament de Salut.

Durant la Jornada ha tingut lloc una interessant i profitosa taula rodona sobre els consorcis de salut moderada pel Dr. Antoni Anglada i que ha tingut com a protagonistes Roser Fernández i Josep MariaVia, president del Consorci Mar Parc de Salut  de Barcelona. Posteriorment, Francisco Longo, professor d'ESADE, ha pronunciat una conferència sobre la governança de les organitzacions i els 25 anys dels consorcis.

El conseller de Salut ha presidit la cloenda de la Jornada, en què ha defensat que el model sanitari català ha estat històricament referent d’un model eficient de gestió de serveis sanitaris perquè “precisament ha comptat amb una xarxa de proveïdors de serveis sanitaris, públics i privats, que des de la diversitat i la gestió empresarial han contribuït a tenir una sanitat pública d’excel·lència” .

Boi Ruiz es mostra confiat que “l’evolució de les fórmules de gestió ha de permetre preservar les capacitats i els instruments de gestió que es necessiten per prestar serveis sanitaris, potenciant la transparència i la rendició de comptes en l’ús dels recursos públics”.

El conseller de Salut considera que “el centre del debat no és titularitat o eines de gestió públiques o privades, sinó garantir per a la sanitat pública els millors resultats possibles amb els recursos disponibles”. En aquesta línia, Boi Ruiz defensa que “amb criteris de proximitat territorial i de lògica assistencial i professional cal fer evolucionar les organitzacions i les fórmules de gestió”.

En l'acte de cloenda, ha acompanyat el conseller de Salut, el Dr. Josep Arimany, en condició de tinent d'alcalde de l'Ajuntament de Vic.