← Altres notícies

La segona Jornada entre centres sanitaris i universitaris de la Catalunya Central reivindica la importància de la docència

Un centenar de professionals sanitaris, docents i estudiants de Medicina van participar divendres a Berga a la II Jornada entre centres sanitaris i universitaris de la Catalunya Central, una trobada per a l’intercanvi de coneixements i d'experiències a l'entorn de l'àmbit assistencial, docent i de recerca.

El paper dels centres sanitaris del territori en l’impuls de la recerca i la docència en l’àmbit de la salut va ser un dels temes principals que es van tractar divendres a Berga en la segona edició de la Jornada entre centres sanitaris i universitaris de la Catalunya Central, impulsada per la Facultat de Medicina de la UVic-UCC i coorganitzada enguany amb Salut Catalunya Central-Hospital de Berga.

Durant la benvinguda a l'acte, el degà de la Facultat de Medicina de la UVic-UCC, el Dr. Ramon Pujol, va fer especial èmfasi en el compromís de "formar bé els professionals, fer recerca i aconseguir que aquesta recerca tingui impacte sobre la salut dels ciutadans". La delegada de Salut a la Catalunya Central, Alba Oms, va demanar la col·laboració de les institucions sanitàries, de les entitats i la ciutadania per fer front "als reptes que tenim com a sistema: de desigualtat de salut, de captar i retenir professionals, millorar l’accés al sistema de salut, empoderar les persones perquè preservin la seva salut i garantir el finançament". També van intervenir en la taula de benvinguda Sara Manjón, gerenta del CHV-FHSC, i Montse Domènech, directora assistencial de la Fundació Althaia.

L’acte va comptar amb una ponència sobre “Robots versus SARS-CoV2” i tres taules de debat sobre "L'aprenentatge integrat de la Medicina. Avantatges i inconvenients", “El rol dels metges col·laboradors docents a la Facultat de Medicina” i "Estat actual de l'IRIS-CC (Institut de Recerca i Innovació en Salut i Ciències de la Vida a la Catalunya Central)". La taula sobre els col·laboradors docents va estar moderada per la directora de Transferència de Coneixement del CHV, la Dra. Núria Roger, juntament amb el Dr. Jordi Aligué, com a coordinadors respectius de les Unitats Docents Territorials de Vic i Manresa, i va comptar amb la participació, entre d’altres, de la Dra. Anna Albó, del Servei Territorial de Geriatria i Cures Pal·liatives d'Osona i Ripollès, i de la Dra. Maria Viñolas, del Servei de Pediatria del CHV.