← Altres notícies

Donem un nou ús a la roba malmesa dels nostres centres

En la nostra aposta per l'economia circular, hem iniciat una col·laboració ambiental i social amb la Fundació Dr. Trueta, que ens ha confeccionat bosses de roba reutilitzables per substituir les que s'utilitzen en el transport dels socs dels professionals.

El Consorci Hospitalari de Vic ha iniciat un projecte col·laboratiu amb la Fundació Dr. Trueta, entitat sense ànim de lucre que treballa contra el malbaratament dels recursos i promou la inserció laboral de persones amb discapacitat derivada de problemes de salut mental. A partir de roba dels nostres centres que s'ha fet malbé i que acabaria a l'abocador, treballadors de la fundació han confeccionat 150 bosses que permeten transportar els socs dels professionals des de la bugaderia fins al centre i, alhora, reduir el plàstic que s'utilitzava en el seu transport.

La iniciativa va sorgir com a resposta a la demanda de l'Àrea Quirúrgica de l'Hospital Universitari de Vic, on fa temps que es manifestava la necessitat de donar un segon ús a les bosses de plàstic que s'utilitzen per transportar els socs des de la bugaderia fins als centres. Es va consultar amb la bugaderia aquesta possibilitat però es va desestimar pel trencament de les bosses i la dificultat de mantenir el circuit. Ara, amb les bosses de roba reutilitzables, es podran traslladar els socs d'una manera més pràctica i sostenible.

El CHV treballa habitualment amb la Fundació Dr. Trueta mitjançant els serveis de gestió del paper confidencial, custòdia de documents i gestió dels residus de medicaments caducats. Aquesta nova iniciativa permet anar més enllà en aquesta col·laboració entre ambdues entitats per, a més de promoure una activitat sostenible, fomentar la inserció laboral de persones amb malalties mentals. De moment, el projecte només s'ha implantat a la Clínica de Vic, però s'espera poder-lo fer extensiu a la resta de centres del CHV.

Representants del CHV i de la Fundació Dr. Trueta en el lliurament de les bosses de roba