← Altres notícies

El CHV i OCC signen l'acord per construir la nova Àrea d’Oncologia de l'Hospital General de Vic

El Consorci Hospitalari de Vic i Osona Contra el Càncer van signar, el passat 26 de febrer, l’acord per iniciar la construcció d’una nova Àrea d'Oncologia a l'Hospital General de Vic. El projecte suposarà la completa remodelació de l'ala 2 de la planta baixa de l’Hospital, per crear-hi una àrea específica que integrarà tota l’activitat relacionada amb l'atenció als pacients amb càncer: consulta ambulatòria, hospital de dia i unitat de tractaments (quimioteràpia).

La nova Àrea d'Oncologia també permetrà ampliar la capacitat de l'Hospital per atendre aquestes patologies, que cada vegada afecten un nombre més elevat de persones. L’objectiu és contribuir en la lluita contra el càncer dotant l’Hospital General de Vic d’unes instal·lacions avançades que facilitin i millorin l’assistència a aquests pacients, i alhora disposar d’uns espais més amigables i confortables on oferir els tractaments oncològics.

Un milió d’euros d’inversió
El projecte consensuat pel Consorci Hospitalari de Vic i Osona Contra el Càncer suposa una inversió total de 989.316 euros. Osona Contra el Càncer aportarà un 70% del finançament, per costejar la construcció de la nova Àrea d’Oncologia a l’ala 2 de la planta baixa de l’Hospital, mentre que el Consorci assumirà el 30% restant, que es destinarà al trasllat dels serveis que actualment estan ubicats en aquests espais. Signat l’acord, el CHV traurà a concurs l’adjudicació de les obres, que es preveu que puguin estar enllestides a principis del 2014.

750 nous pacients cada any
La Unitat d'Oncologia del Consorci Hospitalari de Vic atén cada any unes 750 primeres visites (nous pacients) i programa vora 4.000 sessions de quimioteràpia, amb una mitjana entre 150 i 200 pacients en curs de tractament cada mes.

En la presentació pública de l’acord, el president del CHV, Jaume Portús, va voler destacar “l’extraordinària contribució d’Osona Contra al Càncer per fer possible un projecte que, en moments d’escassetat de recursos com els que estem vivint, hauria estat impensable”. La construcció de la nova Àrea d’Oncologia de l’Hospital General de Vic és el projecte de major envergadura que ha finançat mai Osona Contra el Càncer, que ja té previstes diverses accions benèfiques per recollir fons. “Per a nosaltres és una fita molt important i que costarà tirar endavant, però el bé que farà als malalts i a tota la comarca és tan gran que no podíem renunciar-hi”, va expressar la presidenta de l’associació, Montserrat Freixer.

Instal·lacions de referència
L’Hospital General de Vic ha liderat moltes de les innovacions a nivell assistencial que després s’han convertit en model per a la resta de centres catalans, molt especialment en l’àmbit de l’atenció als pacients amb càncer. Va ser el primer hospital d’àmbit comarcal en crear una Unitat d’Oncologia, i el primer en disposar d’alguns dels aparells més moderns per a la detecció i tractament del càncer. “Gràcies a Osona Contra el Càncer i a la solidaritat de tots els ciutadans de la comarca, ara podrem donar un nou pas endavant i situar-nos com un referent a nivell de Catalunya en atenció a pacients oncològics”, va remarcar el director general del CHV, el Dr. Antoni Anglada.