← Altres notícies

Mostrem el nostre model de gestió ambiental al Congrés Mundial d’Hospitals

Entre les ponències en línia de la trobada, celebrada aquest mes de novembre a Dubai, s'hi va presentar l'experiència del CHV i el nostre projecte d'instal·lació fotovoltaica, que ens permetrà generar properament el 13% de l'energia que consumim.

La llarga trajectòria i la implicació per seguir minimitzant l'impacte ambiental de la nostra activitat ha fet que el model de gestió ambiental del Consorci Hospitalari de Vic sigui un referent en el sector sanitari. Per aquesta raó, el dimecres 9 de novembre vam participar al 45è Congrés Mundial d'Hospitals #IHFDubai, als Emirats Àrabs Units. En una sessió de ponències online, des del Servei de Prevenció i Medi Ambient vam presentar la nostra aposta per la sostenibilitat mitjançant la instal·lació de 1.413 plaques solars aquest any als nostres hospitals.

El projecte d'implantació d'energies renovables amb plaques fotovoltaiques, el més ambiciós de la nostra història, ens permetrà autogenerar el 13,7% de l'energia que consumim, amb la conseqüent reducció de la petjada de carboni. Des del Servei d'Infraestructures i Serveis s'està ultimant la instal·lació de les plaques a l'Hospital Universitari de Vic i l'Hospital Sant Jaume de Manlleu.

Referents estatals i autonòmics

A part de l'assistència virtual al IHFDubai, aquesta setmana continuarem donant a conèixer el nostre model de gestió ambiental en diversos actes. Aquest dimecres 23 de novembre, explicarem la nostra experiència com a hospital sostenible al Congrés Nacional de la Societat Espanyola de Medicina Interna (SEMI). A l'endemà, presentarem el nostre model al Consorci de Salut i Social de Catalunya (CSC), en el marc de la Comissió de Responsabilitat Social i ODS, que agrupa una trentena d'entitats de provisió de serveis sanitaris i socials.

Plaques fotovoltaiques a l'entorn de l'Hospital Universitari de Vic