← Altres notícies

Vic acull la trobada anual de comissions docents de formació sanitària especialitzada

La 19a Jornada de la Xarxa de Comissions de Docència de Catalunya tindrà lloc, aquest dijous 1 de desembre, a l'edifici El Sucre i comptarà amb tres taules de debat sobre els valors dels residents, la capacitat formativa del sistema de salut català i la capacitat d'atracció territorial.

La Xarxa de Comissions de Docència de Catalunya (XCDC) celebra, aquest dijous 1 de desembre, la seva jornada anual amb el suport del Consorci Hospitalari de Vic com a organitzador local. La trobada té lloc en un moment de gran debat social sobre la necessitat d’incorporar professionals sanitaris, que posa sobre la taula la capacitat del nostre sistema per retenir el talent que formem i d’aconseguir que aquest talent -ja sigui mèdic, d'infermeria, psicologia, farmàcia, biologia…- es distribueixi de forma homogènia pel territori per garantir l’equitat en la xarxa assistencial catalana.

La jornada es vehicularà a partir de tres fòrums de debat on es tractaran els tres reptes de futur del Fòrum de Diàleg Professional liderats per la XCDC:

  • Comportaments esperables dels residents com a expressió dels principis i valors que en guien la pràctica professional.
  • Revisar i adequar la capacitat formativa de la FSE a Catalunya per garantir la cobertura de les necessitats de professionals.
  • Com augmentar la capacitat d'atracció dels nostres centres i unitats docents.

A les taules de debat, hi haurà representats tots els actors clau en la formació de nous especialistes: responsables d’hospitals i centres d’atenció primària, gestors de la formació que s'imparteix en aquestes institucions, i graduats que estan realitzant itineraris de formació especialitzada.

La Jornada tindrà lloc a l'Edifici El Sucre de Vic, de 8:30 a 17:00 h, i està adreçada a caps d'estudis, tutors, responsables docents de FSE i facultatius residents de tot Catalunya.