← Altres notícies

Jornada sobre Cronicitat a la Catalunya Central

Una norantena de persones van assistir, aquest mes de novembre, a la segona trobada anual del Grup de Recerca en Cronicitat de la Catalunya Central (C3RG), un grup integrat per professionals del CHV, la FHSC i l’HSJM, així com d'altres centres i institucions. La trobada va oferir als assistents un cicle de ponències sobre experiències i nous reptes en l'atenció a persones fràgils en diferents àmbits assistencials.

La jornada, que va tenir lloc el 24 de novembre a l'Aula Magna de la Universitat de Vic - Universitat Central de Catalunya (UVic-UCC), va reunir professionals de diferents àmbits relacionats amb la cronicitat, des de l'Atenció Primària fins a l'àmbit hospitalari (Institut Català de la Salut, Consorci Hospitalari de Vic, Hospital Universitari de la Santa Creu de Vic, Fundació Althaia, Equip d'Atenció Primària de Vic), així com professionals de l'àmbit acadèmic i de la recerca com la UVic-UCC i l'Institut de Recerca i Innovació en Ciències de la Vida i Salut de la Catalunya Central (IRIS-CC). La trobada es va dividir en tres taules rodones sobre l'atenció a persones fràgils en diferents àmbits assistencials.

La primera taula, moderada per Maricelis Cruz, del Servei Territorial de Geriatria i Cures Pal·liatives d'Osona i el Ripollès, es va centrar en l'atenció del pacient amb fragilitat des de l'àrea d'Urgències i va comptar amb la participació de la metgessa de família de la Fundació Althaia de Manresa, Dolors Garcia, i la metgessa de l'Hospital Universitari de Santa Maria de Lleida, Ana Vena.

L'abordatge del dolor crònic en pacients amb fragilitat va ser el tema tractat en la segona taula, moderada pel director de la Càtedra de Cures Pal·liatives de la UVic-UCC, Xavier Gómez Batiste. Hi van participar la metgessa de família de l'EAP Vic, Àngels Ballarín; el farmacèutic d'Atenció Primària de l'Institut Català de la Salut, Adrián López, i la metgessa de família del CAP Larrand del Parc Sanitari Pere Virgili, Aina Perelló.

Finalment, la jornada va incloure una tercera taula sobre Nefrogeriatria, una disciplina basada en la combinació de coneixements de la Gerontologia, la Nefrologia i la Geriatria, moderada per la coordinadora general del Grup de Recerca en Cronicitat de la Catalunya Central (C3RG), Núria Molist. La taula va comptar amb ponències de la infermera de Nefrologia a l'Hospital Universitari de Vic, Esmeralda Molina, i les nefròlogues del Consorci Sanitari de Terrassa i l'ICO Hospitalet, Verònica Duarte i Sol Otero.