← Altres notícies

Osona debat com avançar en la integració de l'atenció sanitària i social

Prop de 200 professionals de la salut, persones usuàries, empresaris, docents, polítics, associacions i experts ens hem reunit avui a El Sucre, a Vic, amb un objectiu comú: contribuir a la construcció d'un nou model Sanitari+Social a Osona.

Una Jornada Participativa organitzada pel Consorci Hospitalari de Vic, la Fundació Hospital de la Santa Creu de Vic i Serveis Auxiliars a la Sanitat, en el marc del Pla Estratègic 2023-2026 que estan desenvolupant de forma compartida aquestes tres institucions. La finalitat és avançar en un model sanitari i social que tingui cura de les persones al llarg de la seva vida i que contribueixi a consolidar Osona en un referent en aquest àmbit. I fer-ho de manera participativa, sumant-hi totes aquelles persones que són essencials i que en seran protagonistes.

Al llarg de tot el matí, els participants s'han dividit per equips per donar resposta, en diferents dinàmiques de grup, a sis grans reptes de futur: com millorar la integració de l'atenció sanitària i social al territori; com potenciar les pràctiques de valor; com atraure i fidelitzar el talent; com incorporar l'experiència de les persones; com transformar-nos a nivell d'espais i de tecnologia; i com ser, encara més, un motor econòmic, de coneixement i social d'Osona.

D'aquest treball, d'aquesta suma d'intel·ligències compartides, han sortit 60 iniciatives i accions concretes que poden contribuir a fer realitat aquest projecte, de present i de futur, durant els propers anys.

"Després de la pandèmia i de tots els canvis que s'han produït en l'àmbit de la Salut i en el conjunt de la societat, en un moment en què avancem en la integració sanitària i social al nostre territori, tenim l'oportunitat, i la necessitat, de construir plegats", ha remarcat Sara Manjón del Solar, gerenta del Consorci Hospitalari de Vic i de la Fundació Hospital de la Santa Creu de Vic, i presidenta de Serveis Auxiliars a la Sanitat.