← Altres notícies

El Col·legi de Fisioterapeutes de Catalunya beca un estudi d’un professional del CHV

Albert Oliveras ha rebut una beca d'investigació en el marc de la Nit de la Fisioteràpia per analitzar els efectes de l'activitat física en la salut mental de persones amb discapacitat intel·lectual.

El fisioterapeuta i tècnic de Radiologia del CHV Albert Oliveras Fábregas va ser un dels professionals reconeguts en la darrera edició de la Nit de la Fisioteràpia, celebrada el 24 de novembre a Barcelona. El professional del CHV va rebre una de les beques d'investigació del curs 2021, valorada en 6.000 euros, pel seu projecte "Efectes de l'activitat física en la salut mental d'adults joves amb discapacitat intel·lectual lleu o moderada: estudi mixt amb disseny seqüencial explicatiu".

L'estudi pretén avaluar l'associació dels nivells d'activitat física en la salut mental de persones adultes joves, d'entre 18 a 34 anys, amb un grau de discapacitat intel·lectual igual o superior al 33% i veure com afecta en la seva qualitat de vida, intel·ligència emocional i quantitat i qualitat del son. Posteriorment, també s'estudiaran quines dificultats es troben aquestes persones per a la realització d'activitat física i com es pot facilitar que la practiquin.

El projecte d'investigació d'Albert Oliveras seguirà una metodologia d'estudi mixt seqüencial, amb una primera fase de caràcter multicèntric amb dades quantitatives i una segona més qualitativa en què es faran grups de discussió.