← Altres notícies

La caminada solidària dels Mossos recapta més de 9.700 euros per al Servei d’Oncologia del CHV

L'aportació servirà per desenvolupar activitats formatives per als professionals i per a un taller adreçat a pacients oncològics. La resta de fons recaptats en la darrera edició d'aquesta iniciativa contra el càncer es distribuiran entre els serveis d'Oncologia d'altres hospitals de la Catalunya Central.

El Consorci Hospitalari de Vic ja ha rebut els diners aconseguits en la darrera edició de la caminada "Fem el Camí al teu costat", la iniciativa solidària impulsada pels Mossos d'Esquadra de la Catalunya Central per recaptar fons per a la lluita contra el càncer.

Enguany, gràcies a les aportacions dels patrocinadors i la venda de samarretes i marxandatge, en total s'han aconseguit 76.826 euros, la major quantitat recollida mai per aquesta iniciativa engegada fa deu anys. La recaptació s'ha repartit entre els serveis d'Oncologia dels hospitals de Vic, Manresa, Berga i l'Anoia. En el cas del CHV, els fons recaptats, 9.748 euros, serviran per desenvolupar activitats formatives per als professionals i per a un taller de cant adreçat a pacients oncològics.

Una iniciativa que no para de créixer

"Fem el camí al teu costat" va néixer l'any 2012 de la mà d'un grup de Mossos d'Esquadra que volien portar a terme una acció solidària per ajudar els malalts de càncer i les seves famílies. Inicialment, els diners es destinaven únicament al servei d'Oncologia d'Althaia, però la bona acollida de la proposta i la implicació de col·laboradors i patrocinadors ha fet que la iniciativa s'hagi convertit en un projecte que actualment abasta tota la Catalunya Central i que mou a milers de persones.

La propera edició de la caminada solidària es farà el dissabte 29 d'abril, en cap de setmana, amb la voluntat de sumar encara més participants en el tradicional recorregut de Manresa fins a Montserrat.

Una infermera del CHV atenent a un pacient oncològic
Cartell del taller de cant per a pacients oncològics

Més informació