← Altres notícies

L'Hospital Sant Jaume grava un curtmetratge sobre l'Alzheimer

El documental s'ha enregistrat íntegrament a les instal·lacions de l'hospital manlleuenc i està protagonitzat pel personal d'infermeria de l'Hospital de Dia del centre. Un cop editat, el film participarà en el III Premi Solé Tura de curtmetratges, una iniciativa promoguda per la Fundació Uszheimer i la Fundació Pascual Maragall.

Amb aquest projecte, que compta amb la col·laboració d'un estudiant de Comunicació Audiovisual i amb el suport tècnic del Canal Taronja de Vic, l’equip d’infermeria de l'HSJM vol donar a conèixer l’evolució de la malaltia d’Alzheimer. Per fer-ho s’han emprat els estadis de l’escala del GDS-Reisberg. D’aquesta manera, el temps narratiu del curtmetratge ha pogut ser més real i entenedor, abastant des del començament fins al final del procés de malaltia.

El Premi Solé Tura de curtmetratges pretén fomentar i millorar la sensibilització i la consciència social envers les malalties d’Alzheimer, Parkinson i altres patologies neurodegeneratives associades a l’envelliment. És una iniciativa de la Fundació Uszheimer i compta amb la col·laboració de la Fundació Pascual Maragall-Alzheimer Internacional i la Fundació ESCAC, i de les productores Minimal Films i Nanouk Films.