← Altres notícies

Participem en el col·loqui 'Recerca en Salut, un model de futur'

El proper 7 de març, el Diari de la Sanitat reunirà a vuit representants de la investigació en salut en un acte al Col·legi de Periodistes de Catalunya. Un diàleg que buscarà aprofundir en les claus que fan del model català un model d'excel·lència en la recerca, però també identificar els reptes i desafiaments que afronta el sistema.

El col·loqui, que començarà a les 18:00 h, es dividirà en dues taules rodones. La primera d'elles tindrà per títol "Ciència i assistència clínica: una responsabilitat compartida", i comptarà amb els ponents: Dr. Elías Campo, director de l'IDIBAPS, la Dra. Anna Meseguer, cap del grup de recerca de Fisiopatologia Renal del VHIR, el Dr. Gabriel Capellá Munar, director de l'IDIBELL i la Dra. Elisa Llurba, cap del Grup de Medicina Perinatal i de la Dona de l'Institut de Recerca de l'Hospital de Sant Pau.

A la segona taula, "Del coneixement a l'assistència: garantia d'un dret universal", es compartiran experiències per entendre com es contribueix, des de la recerca, a garantir el dret universal i una salut de qualitat. Hi participaran la Dra. Núria Roger Casals, directora de Transferència de Coneixement del Consorci Hospitalari de Vic i la Fundació Hospital de la Santa Creu de Vic, el Dr. Alfons Hervàs, director de Qualitat i Coneixement d'Althaia; la Dra. Llúcia Benito, directora adjunta de la Càtedra d'Infermeria Universitat de Barcelona - COIB, i el Dr. Josep Basora, director de l'IDIAP Jordi Gol.

L'acte, que estarà moderat pel director de la Fundació Periodisme Plural, Guillem Pujol Borràs, servirà també de presentació oficial del portal 'Recerca en Salut' del Diari de la Sanitat, un projecte periodístic que aglutina diferents centres de recerca en salut del país i que busca donar a conèixer, a través d'un llenguatge proper i comprensible, com els diferents equips d'investigació de Catalunya fan de la recerca en salut un model d'èxit internacional.

L'assistència a l'acte és oberta, prèvia inscripció enviant un correu a l'adreça: recercaensalut(ELIMINAR)@periodismeplural.cat.