← Altres notícies

Vuit mirades a la recerca en salut a Catalunya

Aquest dimarts, vam participar en el col·loqui 'Recerca en Salut, un model de futur' organitzat pel Diari de la Sanitat. L'acte va reunir vuit representants d'institucions que investiguen en l'àmbit de la salut, entre les quals la directora de Transferència de Coneixement del CHV i la FHSC, la Dra. Núria Roger.

El relleu generacional en el món de la investigació, l'atracció i retenció del talent, la perspectiva de gènere en el camp de la recerca o la inclusió del pacient i el seu context familiar i social van ser alguns dels temes que es van debatre en la trobada 'Recerca en Salut, un model de futur', celebrada aquest dimarts al Col·legi de Periodistes de Catalunya.

El col·loqui organitzat pel Diari de la Sanitat es va dividir en dues taules rodones, una sobre ciència i assistència clínica i l'altra sobre el paper de la recerca en la garantia d'una assistència universal de qualitat, amb la participació de ponents provinents de l'IDIBAPS, el Vall d'Hebron Institut de Recerca, l'IDIBELL, l'Institut de Recerca de l'Hospital de la Santa Creu i Sant Pau, el CHV-FHSC, Althaia, la Càtedra UB COIB d'Infermeria i l'IDIAP.

La representant del CHV-FHSC a l'acte va ser la directora de Transferència del Coneixement, la Dra. Núria Roger. Durant la seva intervenció, va posar en valor que, quan s'és fora de l'àrea metropolitana, "se sent una gran responsabilitat des de l'assistència, ja que està relacionada amb la capacitat dels professionals d'estar al dia dels avenços en formació sanitària especialitzada per garantir la qualitat en l'atenció" i va assenyalar també la complexitat territorial per captar i retenir talent. També va destacar el paper dels centres hospitalaris de Vic com a motor econòmic de la comarca, en la salut de la població i en el suport als professionals amb projectes de recerca i docència.

A continuació, podeu recuperar el vídeo de l'acte: