← Altres notícies

El Consorci Hospitalari de Vic potencia la seva campanya 'Hospital sense fum'

En els últims tres anys, el nombre de fumadors entre els professionals del Consorci Hospitalari de Vic (CHV) s'ha reduït del 33% fins al 25%. Amb motiu del Dia Mundial Sense Tabac, el CHV concentra enguany a l'Hospital Sant Jaume de Manlleu la seva campanya per sensibilitzar els pacients, visitants i professionals.

El Consorci Hospitalari de Vic, com a membre de la Xarxa Catalana d’Hospitals Sense Fum, promou la creació als seus centres d’un entorn més sa i segur tant per als fumadors com per als no fumadors, potenciant una cultura sanitària lliure de tabac entre professionals, pacients i visitants. Amb motiu del Dia Mundial Sense Tabac (31 de maig), i per reforçar aquesta tasca contínua de promoció de la salut, enguany el CHV concentrarà a l’Hospital Sant Jaume de Manlleu la seva campanya de sensibilització contra el tabac.

Dijous 30 de maig, el Grup Promotor Hospital Sense Fum del CHV instal·larà un expositor al vestíbul de l’Hospital, on durant tot el dia un grup de voluntaris informaran sobre els perjudicis del tabac i intentaran convèncer els fumadors perquè abandonin l’hàbit, animant-los a “trencar” els seus cigars. En la decoració han participat els pacients d’Osona Salut Mental i, a més, durant tota la setmana s’exposarà al vestíbul del centre un mural amb una cinquantena de dibuixos contra el tabac, que els nens i nenes de l'escola Escorial de Vic han fet expressament per a l’ocasió.

Ajuda per deixar de fumar
Entre altres accions, el Consorci promou un programa d'ajuda per deixar de fumar dirigit als pacients hospitalitzats, alhora que incentiva que els seus professionals abandonin aquest hàbit oferint assessorament a través del seu Servei de Prevenció de Riscos Laborals. Un programa, l’èxit del qual es fa palès en la darrera enquesta de consum de tabac realitzada entre 300 professionals del CHV.

Segons els resultats de l’enquesta, el percentatge de professionals del CHV que són fumadors es va situar l’any 2012 en un 25%, molt per sota del 33% que s’havia registrat el 2009. Per perfil professional, entre els metges és on es dóna una xifra més baixa de fumadors, seguits pel personal administratiu i pel col·lectiu d’infermeria.

A més, segons l’enquesta, tant fumadors com no fumadors manifesten un elevat grau d’acord i d’implicació amb el projecte Hospital Sense Fum que duu a terme el CHV, i amb els seus objectius de prevenció del tabaquisme.