← Altres notícies

Vic acull les 12es Jornades R+D+I TIC Salut Social

Les jornades, organitzades per la Càtedra TIC Salut Social de la UVic-UCC i la Fundació TIC Salut Social amb el suport del CHV i la FHSC i altres institucions, van servir per abordar el desplegament de la integració social i sanitària a Catalunya a partir d'experiències del territori. Hi vam participar amb dues ponències.

Les 'XII Jornades R+D+I TIC Salut I Social: TICs i Comunitat: Beneficis i riscos' es van celebrar aquest dijous a l'Aula Magna de la UVic-UCC i van reunir més de 270 professionals (metges, infermeres, tecnòlegs, treballadors socials, càrrecs directius del Sistema de Salut i el Departament de Drets Socials...) per parlar sobre cures, atenció integrada i el canvi de paradigma en la cultura organitzativa a partir d'evidències basades en recerca, projectes i iniciatives reals.

En la trobada, es va destacar especialment la creació de l'Agència d'Atenció Integrada Social i Sanitària, un instrument de canvi que servirà per desplegar l'atenció integrada en set territoris: Osona, Manresa, Amposta, el Gironès, la Garrotxa/el Ripollès, El Prat de Llobregat i Barcelona. L'objectiu d'aquest model, que ja s'està posant en marxa en els primers àmbits territorials, és millorar la coordinació de serveis en l'atenció als pacients.

Les jornades TIC Salut també van incloure diferents debats a càrrec d'experts i la presentació de diverses píndoles sobre projectes en l'àmbit de la integració de cures i l'ús de la tecnologia en la promoció i la prevenció del benestar, de la mà d'entitats i organitzacions de la Catalunya Central.

Entre els participants, hi havia el cap del Servei Territorial de Geriatria i Cures Pal·liatives d'Osona i el Ripollès, el Dr. Joan Espaulella, qui va impartir una ponència sobre el Servei Territorial de Geriatria i Cures Pal·liatives com a model d'integració de serveis, i la psicòloga interna resident del CHV-FHSC, Gemma Ochoa. L'especialista en formació va parlar sobre l'efectivitat de la Realitat Virtual Immersiva en el tractament psicològic del Trastorn Obsessiu Compulsiu.

Les 12es jornades estaven organitzades per la Càtedra TIC Salut Social de la Universitat de Vic - Universitat Central de Catalunya (UVic-UCC) i la Fundació TIC Salut Social (Departament de Salut de la Generalitat de Catalunya) en col·laboració amb el Consorci Hospitalari de Vic, la Fundació Hospital de la Santa Creu de Vic, l'EAP/ABS Centelles, l'EAP Vic, l'Institut Català de la Salut-Gerència Catalunya Central, la Fundació Althaia i la FORES.