← Altres notícies

Superada la fase més dura de les obres d'Urgències

Aquests dies s’ha completat l'excavació amb maquinària pesada. Els treballs al subsol continuaran, però amb un impacte molt menor. En paral·lel, començarà la remodelació dels espais interiors.

Després de sis setmanes, les grans excavadores han acabat la seva feina. En el termini previst, han enllestit la primera fase, i la més delicada, de les obres de millora i ampliació de les Urgències de l'Hospital Universitari de Vic. Els propers dies encara hi haurà tasques de perforació, però amb maquinària lleugera i un impacte molt menor a nivell de soroll i vibracions.

Tot seguit, dins la zona excavada s'hi començarà a construir el nou mòdul de boxes de 500 m2 que, a nivell de la planta -1, s'annexarà a les actuals instal·lacions. Els treballs al subsol continuaran al llarg de totes les obres, així com l'afectació en la circulació de vehicles i vianants dins el recinte.

Les obres entren a l'Hospital

Mentre els treballs avancen a l'exterior, a mitjans d'abril es començarà a actuar també a l'interior d'Urgències. El primer que s'abordarà és la remodelació i ampliació de la sala d'espera principal, que inclou la construcció d'un nou nucli de lavabos i la reubicació del taulell d'Admissions i la caseta de seguretat. Això implicarà canvis en els circuits de pas dels pacients i la reubicació d'algunes zones d'espera.

Volem agrair la comprensió dels professionals, usuaris i acompanyants que heu patit les molèsties derivades de l'excavació, i demanar-vos de nou la vostra col·laboració en les successives fases de l'obra. El Consorci Hospitalari de Vic i l'empresa constructora seguirem vetllant per minimitzar les afectacions, garantint sempre totes les mesures de prevenció i seguretat.

Queden 6 mesos perquè puguem gaudir d'unes instal·lacions més àmplies, eficients i confortables!