← Altres notícies

Sis reptes per contribuir a impulsar un model sanitari i social

El Model SiS és el resultat del Pla Estratègic 2023-2026 que hem desenvolupat i que impulsarem de manera conjunta el Consorci Hospitalari de Vic, la Fundació Hospital de la Santa Creu de Vic i Serveis Auxiliars a la Sanitat.

Aquest dimecres, l'hem presentat en un gran acte al teatre L'Atlàntida de Vic, al qual han assistit més de 200 persones entre professionals de la salut, pacients, usuaris i representants de l'administració i del teixit econòmic i social del territori. Una mostra de les moltes persones que han participat, al llarg del darrer mig any, en el disseny del Model SiS i que seran essencials per fer-lo realitat.

"El nostre compromís és tenir cura de la salut i el benestar de les persones d'Osona al llarg de la seva vida", ha remarcat Sara Manjón, gerent del CHV i la FHSC i presidenta de SAS, destacant el propòsit d'aquest gran projecte de transformació en què "cal agrair la implicació dels professionals, eix clau per assolir els objectius proposats". "Comencem una etapa, i ho fem presentant un pla estratègic únic de les tres institucions. Un pla que hem fet de manera participativa. Volem contribuir de forma activa a la integració social i sanitària. Tenim els ingredients i la dimensió per fer-ho amb un bon resultat orientat al ciutadà".

Sis reptes i 21 objectius

El Pla Estratègic 2023-2026 s'articula a partir de sis grans reptes de futur, que han de permetre al CHV, la FHSC i SAS esdevenir una organització:

  1. #SANITÀRIA I SOCIAL
    Enfortir la xarxa sanitària i social de forma integrada per donar una resposta adequada i efectiva a les necessitats dels ciutadans en qualsevol moment de la seva vida
  2. #CENTRADA EN VALOR
    Aconseguir una organització àgil i engranada focalitzada en pràctiques de valor, sostenible, i amb visió de futur.
  3. #MAGNÈTICA
    Esdevenir una organització magnètica que atrau i potencia els professionals que volen assumir reptes, aportar a la societat i desenvolupar-se en l'àmbit professional i personal
  4. #EXPERIÈNCIA PERSONA
    Oferir una atenció integral de les persones i el seu entorn, basada en la millora de la seva experiència i les decisions compartides amb els professionals.
  5. #INNOVADORA / TECNOLÒGICA
    Millorar el model de relació amb els nostres grups d'interès mitjançant una transformació estructural, digital i tecnològica.
  6. #MOTOR D'OSONA
    Ser un motor econòmic, de coneixement i social d´Osona, creant sinergies que impacten en la salut, l'economia i el benestar del territori.

Aquests reptes es concreten en 21 objectius, a partir dels quals es desenvolupen accions, programes i projectes específics que ens han de permetre assolir-los. Els podeu conèixer en detall al web:

També podeu seguir totes les novetats del Pla Estratègic 2023-2026 als canals corporatius del CHV i la FHSC, amb el hashtag #ModelSiS.

Un dia especial i amb molta "màgia"

El Model SiS no és un pla estratègic qualsevol, i la seva presentació tampoc ho ha sigut. El mag Jordi Pota, en el paper de mestre cerimònies, ha escenificat cadascun dels sis reptes. Una experiència que ha combinat el monòleg, la màgia i els audiovisuals protagonitzats per professionals del CHV, la FHSC i SAS. Un espectacle que ha donat pas al tram final de l'acte, amb els parlaments institucionals.

La gerent de la Regió Sanitària Catalunya Central, Alba Oms, ha insistit que "cal treballar aliances, teixir sinergies, anar a l'una. Per avançar la transformació del sistema sanitari ho hem de fer amb humilitat personal, convençuts que podem continuar aprenent de les persones que tenim al costat". Anna Erra, alcaldessa presidenta de la Fundació Hospital de la Santa Creu de Vic, ha recordat com "amb la integració entre CHV i FHSC sabíem que hi guanyaria la ciutat, el territori i totes les persones". "La suma multiplica", ha reblat. Antoni Molas, president del Consorci Hospitalari de Vic, ha repassat els "companys de viatge" que tindran les tres institucions en aquest camí: des d'altres hospitals com el Clínic a l'Atenció Primària, la Universitat de Vic o l'IRIS-CC, però també el teixit social del territori, el sector empresarial i l'administració. "Allò possible ja ho estem fent a avui. L'impossible esperem solucionar-ho demà", ha conclòs.