← Altres notícies

L'Hospital Sant Jaume de Manlleu commemora el seu centenari

Aquest 2013 es compleixen cent anys de la inauguració de l'Hospital Sant Jaume de Manlleu. L'acte central del centenari serà aquest divendres 10 de maig, a partir de les 19:45h, i inclourà una exposició de fotografies, la presentació d'un llibret que recull la història del centre, una conferència i un acte institucional amb representants de tota la comarca.

L'acte començarà amb la inauguració d'una exposició de fotografies històriques al vestíbul de l'Hospital. Tot seguit, a la Sala d'actes, el Sr. Àlex Roca, membre del Patronat de l'HSJM, presentarà una conferència en què repassarà els 100 anys d’història del centre: des de la seva inauguració, el 12 de maig de 1913, passant per les diferents etapes i com s’ha anat adaptant fins esdevenir el centre sociosanitari de referència que és avui dia.

La jornada continuarà amb el parlament a càrrec de l’alcalde de Manlleu i president de la Fundació Hospital Sant Jaume de Manlleu, Pere Prat, i conclourà amb un refrigeri de germanor per als convidats.

També en el marc dels actes commemoratius del centenari, diumenge 12 de maig, coincidint amb la data exacta en què es compleixen cent anys de la inauguració, la Parròquia de Santa Maria de Manlleu oferirà una missa especial en honor a l’Hospital i els seus professionals.

>> Coneix la història de l'Hospital Sant Jaume de Manlleu