← Altres notícies

El Centre de dia Josep Roqué celebra el seu 20è aniversari

Aquest 2023 es compleixen dues dècades de la posada en marxa del Centre de dia Josep Roqué de Manlleu i, per commemorar l'aniversari, aquest divendres s'ha celebrat un acte a les seves instal·lacions que ha comptat amb la presència del Patronat de la FHSJM, professionals, voluntaris i representants de l'ajuntament, entre d'altres.

El Centre de dia Josep Roqué de Manlleu fa 20 anys i, per celebrar aquesta data tan especial i la continuïtat del servei, ha organitzat una jornada festiva que ha tingut lloc aquest divendres al migdia.

L'acte s'ha iniciat amb un missatge de benvinguda a càrrec de la directora tècnica del centre, Laia Galobardes, i també ha comptat amb la participació de la directora d'Atenció Intermèdia i Dependència del CHV-FHSC, Montse Solé; el gerent de la Fundació Hospital Sant Jaume de Manlleu, Jaume Castellano; l'alcalde de Manlleu, Àlex Garrido, i dues persones usuàries del centre de dia. Posteriorment, s'ha fet una arrossada i s'ha entregat un petit obsequi als assistents.

Segons la directora tècnica del Centre de dia Josep Roqué, "inicialment el centre era molt petit i apartat de la zona cèntrica de Manlleu i, amb el pas del temps, ha anat creixent i evolucionant fins a consolidar-se com un espai de referència al municipi, sempre oferint una atenció centrada en la persona".

20 anys acompanyant a les persones grans

Els inicis del Centre de dia Josep Roqué es remuntem a l'any 2003, quan Josep Roqué i la seva esposa van deixar per herència l'edifici a la Fundació Hospital Sant Jaume de Manlleu amb una única condició: que l'espai fos un centre de dia. L'equipament és propietat de la fundació i està gestionat pel Consorci Hospitalari de Vic.

Actualment, el centre dona servei a una quarantena d'usuaris (4 places públiques i 36 privades) a qui ofereix una atenció personalitzada, que té en compte les seves necessitats, capacitats i preferències.

Entre d'altres activitats, els usuaris participen en tallers de memòria i reminiscència, sessions de musicoteràpia, activitats lúdiques i practiquen exercicis de psicomotricitat, sempre acompanyats dels professionals.

A més, des del centre també s'ofereix la possibilitat als usuaris de dur a terme activitats significatives importants per a la persona (cosir, pintar...), partint de la seva història de vida i dels seus interessos. A banda, els usuaris també realitzen sortides puntuals fora de l'equipament i participen en projectes col·laboratius amb escoles, instituts i institucions del territori com ara el projecte intergeneracional 'Faig' amb l'Institut La Salle de Manlleu.

L'equip està format per una directora tècnica, una tècnica d'atenció sociocultural (TASOC), 4 gerocultores, una infermera, una treballadora social, un fisioterapeuta i una auxiliar de neteja.

Activitats complementàries per celebrar l'aniversari

En el marc de la celebració del 20è aniversari del Centre de dia Josep Roqué els usuaris han participat en una activitat intergeneracional amb els alumnes de La Salle de Manlleu i des del centre s'han programat diferents propostes:

  • Dilluns 5 de juny: concert de la coral Veus del Ter
  • Dimarts 6 de juny: bingo especial 20è aniversari
  • Dimecres 7 de juny: passeig per Manlleu amb el trenet